Merhaba, bu konuyu açma sebebi buradan ve diğer kaynaklardan araştırdığım bilgiler ile

güzel ve düzenli bir kazanca ulaşmanın mutluluğunu paylaşmak ve başlayacaklara yola çıkmış birisi olarak tavsiyelerde bulunmaktır.

Kişisel tecrübelerime göre yapmamanız gereken iş modelleri;

- Dropshipping,
- Online Arbitrage

Satmamanız gerekenler ise;

Peştemal - Havlu ve türevleri, Avon, Türk Kahvesi, Baklava, Simit, Sağlık ve Gıda ürünleri, Çay Bardağı, İkea ürünleri,

Farmasi ürünleri, Oral B, Nike ürünleri,

Youtube ve Instagram'da karşınıza çıkan Türkiye'den 3 e aldım Amerika'da 5 e sattım videolarındaki her şey..

Yapmanız gerekenler ise kısaca

A- Kendiniz ürün üretecek ya da ürettirip kendi markanız ile satacaksınız

B- Global bir markanın ürünlerini ABD toptancısından bütçeli bir şekilde yasal olarak toptan alıp onları satacaksınız

Türk satıcılarda gördüğüm yanlışlar
- Çakma ürün satıp hesap kapanana kadar para kazanmaya çalışmak
- Fiyatta orantısız rekabet, sadece fiyat düşürerek satılacağının sanılması
- Sadece Türk satıcıları rakip alarak ne satıyorsa ben de aynısını satayım, aynı görseli çalıyım, benzer ürünü düşük malzeme ile yaptırayım ucuza fiyat vereyim zihniyeti
- 1 dolar kâr olsa burada 18tl yapıyor zihniyeti
- İşin vergisel boyutlarını düşünmemek
- Sadece günü kazanmaya çalışmak, ileriyi düşünmemek

Nişanlım ile yürüttüğümüz 2 kişilik bir projede Amazon'a başlayalı daha 4-5 ay oldu yolun çok daha başındayız ama görüp ders çıkarttıklarım şu an bunlardı.

Bu arada sattığım ürünleri kendimiz üretiyoruz, her detayı ile bizden çıkıyor.
Yaptığımız iş sayesinde ABD de bir firmadan teklif aldık, ürünlerimiz mağazalarında satışa çıkacak ve biz de vizelerimizi aldık şu an istediğimiz zaman gidebiliyor durumdayız.

4.5 Ayda 4000 e yakın ürün satıldı, her ay bir önceki aydan yükselen grafikteyiz.

Şu an günlük ortalama 650-1000 arası ciro olmakta

Tecrübelerini aktaran ve yol haritası çizmemde yardımcı olan Turgay @iyi; Bey'e ve Amerika'dan ürünümü ilk satın alan @HellWorld; Engin Bey' e teşekkürlerimi iletiyorum 🌸 😇

Konuyu düzenleyeceğim