Düşüncelerinize saygı duyuyorum sizin yaptığınız hesap ile evet 300k TL bazında fazla parası olmus olacaktı lakin son kısımda bahsettiğiniz gibi hisseye yatırım yapmış olsaydı ortalama 19 milyon karı olmuş olacaktı.
Benim bahsettiğim olay Türkiye sınırları içerisinde yatırım olarak en mantıklı düşünülen şey altın. Geçmişten günümüze insanlar yatırımı genellikle altına yaparlar. Altının değeride dolar bazında yükselip arttığı için insanlar ons değerine değil döviz bazındaki değere göre değerlenip değerlenmediğine bakar ki Türkiyede altın yatırımı = döviz'in artması. Döviz artarsa altında artar kafasıyla yatırım yapar insanlar. Ha bu tarz yatırım yapan insanlara ons biriminde düşüş olduğunu anlatamazsın. Dolar sabit kaldı altın niye düştü derler.
Kıssadan hisse zenginin parası züğürdün çenesi misali. Herkes mantıklı düşündüğü yatırımı yapıyor.
Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
Dediğiniz gibi benim takıldığım nokta da tam olarak dolar yükseliyor altın niye düşüyor diye düşünen kişiler, yatırım yaptığı şeyin nemenem bir şey olduğundan habersiz kişilerin daha bilinçli olmasını istiyorum ama bu pek mümkün değil gibi bizim memlekette. Altın en iyi yatırım aracıdır mantığı ortadoğu ve körfez ülkelerinde çok daha yaygın, bir Avrupalı veya Amerikalı olaya böyle bakmıyor, zaten Amerikalı gözünden bakarsanız 2011 yılında kendi para biriminden aldığı altının 2015 yılında dibi görmüş olması sanıyorum güvenli liman olarak görmemelerini sağlamıştır.
Herkes mantıklı olduğunu düşündüğü yatırımı yapıyor kısmına tamamen katılamıyorum çünkü çoğu kişi bilmeden, araştırmadan yatırım yapıyor hatta bazıları yatırım yaptığı aracın ne olduğunu bile bilmiyor. Geçenlerde bir yazışma görmüştüm, adamın biri tavsiye üzerine bitcoin almış 10 bin dolarlık, hiçbir şey yapmadım ama 9 bin dolarım kalmış bir hata mı var diye soruyordu düşünün yani bu gözler neler gördü. Rica ederim bu arada, ben teşekkür ederim sohbet için.