wojak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum içinden ne geliyorsa onu okumanda fayda var. Ama bilgisayar mühendisliğini yarıda bırakmış biri olarak şunu söylemek isterim ki, bölüm sana diplomadan fazla bir şey katmıyor. Benim bırakma nedenim de bildiklerimin üstüne bir şey öğrenmemek olmuştu. Bu alanda okula gitmeden de kendini zaten sınırsızca geliştirebiliyorsun, ben de onun yerine farklı bir bölüm okumayı mantıklı bulmuştum. Ve sonuç şu an hukuk okuyorum ama buradayım Yani işin aslı şu, bilgisayar sektöründe diplomadan pek bir medet ummamak gerekiyor. Okuyanların çoğuna dikkat ediyorum, 0 bilgi gidiyorlar ve ders ödev dışında kendilerini geliştirecek bir şey yapmıyorlar. 4 sene sonunda ise sadece bir kağıt parçasını eline alıyorsun. Eğer gerçekten ünide kendini geliştireceğine inanıyorsan ve bu yolda kararlıysan gitmelisin, diğer türlü kendini geliştirmeyeceksen sadece her şeyi okuldan bekleyeceksen başka bölümlere yönel derim. Bu bölümü okuyan diğer insanlardan hiç okumadan kat ve kat güzel iş yapan kişiler var etrafta ve hatta bu forumda
Şimdi Sen de haklısın. Ama ben bir işi seversem yapıyorum. Mesela bizim Azerbeycanda Kod Akademi gibi kurs yerleri var. Yazılım örğeten ve s. Acaba onlara mı yazılsam. Üniversiteye sadece diplom için diyorum. Birşey öğretmiyorlar mı Üniversitede?