Adabı muaşeret çok başka bir şey, ki bu bahsettiğiniz mevzularda ayrıca çalışanlara açık ve net bildiriliyor.
Sizin düşünmediğiniz veya düşünüp te belirtmeye erindiğiniz şeyleri yazılımcı toparlamak zorunda değil. Kendi ekslikliğinizi başkasında aramak yerine önce analiz dökümanını doğru ve eksiksiz hazırlamayı öğrenin.
Yazılımcı bu konuda net haklıdır. Belirtmediğiniz kullanıcı fonksiyonlarını ister ücretsiz yapar, ister ek ücret talebiyle yapar. O da yazılımcının tercihidir.
Sizin düşünme biçiminiz yanlış eğer işten anlamıyorsanız ve madem derdiniz para değil kafanızda ki projeyi bir yazılım mimarına yaptırırsınız en ufak detayına kadar tasarlar bunu da yapacak mühendise aktarırsınız. İşi verirken her detayı vermek zorundasınız eğer vermiyorsanız bu yapılmadı diye şikayet etme hakkınız yok. Dediğim gibi bu düşünce biçimiyle doğru ve işinin ehli insanlarla çalışmanız imkansız
Ben ücret talep etmesin demedim, ekstra gördüğü herşey için ücret talep etme hakkı vardır.
Ben hala çok saçma buluyorum. kendinizce haklı sebepleriniz var çok fazla suistimal edilebilir. bu çok doğru ama çok derin düşünüyorsunuz ben temel ihtiyaçlardan bahsediyorum. nelerin bir fonksiyon neleri ekstra olacağını müşteri olarak bilmemem gayet normal eğer ben ürün modülü istiyorum dediğimde "tamam yazarım" yerine temel ihtiyaç olup ekstra iş yüküne girecek şeyleri "sil/ekle/düzenle" olacak mı diye kendi simülatif bilgi birikimiye sorarsa ki ( hiç denk gelmedim ) tüm sorun ortadan kalkmış olur.
Son zamanlarda linkedinden teklif alıyorum gayet başarılı herşeyi docs.google.com da form haline yapmışlar, işaretleyerek teklif alıyorsunuz. meet sırasında tekrar tekrar soruyorlar, bunlar zaten kaliteli arkadaşlar. aynı kaliteyi diğerlerindede görmek isteriz.
Bundan mütevellit akla ziyan hataların önüne geçmiş oluruz.
Nelerin ekstraya gireceğini anlatmayı hepten müşteriye bırakmak sonra söylemedin demek akla ziyan bir hareket.