Bu sabah hep erken gitmeme rağmen işe eşimi tek yolladım. 7de dükkanı açtı, 7. 30da iş yeri yanıyor diye beni aradı.
Friröz ve tost makinesini açarken çat çat diye ses duydum bakmaya giderken ateşi gördüm dedi. O anın şoku ile alevin çıktığı sigortaya vurarak düşürmeyi denemiş ama nafile sağ hat komple yanmış.
Sözde iş yeri 8 aylık yeri yer ve iş yeri sigortam var. Aradım 4e kadar oyaladı sonra dükkan sizin değil kira sizin sigortanız iş yeri sabit hasarlarını karşılamaz dedi.
Kooperatif baş müteahhitini aradım biz ondan anlamayız dedi.
Bu hattı çeken elektrikçiyi aradım; benim hattımın yanına siz sigorta takmışsınız ondan yanmıştır dedi. Bu soldaki sağlam 3 sigorta bizim yanan oag markalar onun. Yani kendi malları yanıyor ama bizim taktığımız 8 aylık mallar yanmıyor.
Yetmedi kooperatif başkanını aradım;
Biz inşaatı ihale usulü verdik ve en az maliyetli olması için en ince kabloları kullanmalarını istedik dedi. Bu lafın üstüne zaten laf söylenmez. Adam zaten hayatımızın ne kadar ucuz olduğunu dile getirmiş. Bu yangın sabah değil, gece çıkmış olsa 2 dükkan ömrümüz yok olur giderdi.
2023e havadan gelen 6k masraf ile sağlam girmiş olduk.
Yine hayattayız doğalgaz mühendisleri projeye elektrik panosunun yanına kombi koymuşlar. Ateş kombiye sıçramış olsa o zaman gör sen... gazlı elektriği...
Ya bu arada

112yi arıyorum yangın var itfaiyeyi bağlayın diyorum 2 dk muhabbet böyle
- yangın mı var
- nerede var
- tekmarsan mı
- orası organizede mi
- karamanda mı burası
Ya ecel sorusu soracağına aktar zaten itfaiye ile bizim aramız 2 dakika onlar yerini biliyor.