bu konuda mesai harcamış, kafa yormuş birinin yorumu böyle oluyor. teşekkürler. ama sizin proje gibi böyle bir konu da tozlu raflarda yerini alacaktır. çok da hevesli kimse yokmuş zaten umarım aralarından biri fatura ödeyemeyecek duruma gelmez.
Milet olarak genelde kafamız bir işin nasıl açığını buluruz şeklinde çalıştığı için böyle bir durumda hemen aklımıza gelen şey "suistimal edilir" meselesi oluyor. Ama, ihtiyacı olup da birinden isteyemeyen, yardım etmek isteyip de doğru kişileri bulamayan, kasiyere gidip 1 ürünü eksik geçmişsin diyen vs. vs. iyi insanlar suistimalciler kadar haber yapılmadığı için iyi insanlar az zannediliyor. Ben de bir vakit ihtiyacı olanlar fatura bilgisini girsin yardım etmek isteyenler de ödesin amacıyla faturam.org diye bir site açmıştım. %90 kişiler bu iş suistimal edilir, izinsiz yardım toplayamazsın, şöyledir, böyledir dedikleri için devam ettirmedim. Halbuki maksadım izinsiz yardım toplamak değil muhtaç ile yardımsever arasında aracı olmaktı.
Forumda ya da daha genel çapta böyle bir şey olsa çok güzel olur ama geneldeki yorumlardan da anlaşıldığı gibi çoğunluk bu işe sıcak bakmıyor.
Ancak, şu durumda kazan kazan mantığıyla indirimli fatura ödenebilirse 2 taraf da memnun olur görünüyor. Oldubil ile bunu yapanlar var ama tam olarak işleyişi bilmiyorum. Birinin faturasını indirimli öderken başkası mağdur oluyorsa o da iyi değil.
Belki paycell de şöyle bir şey olabilir. Fatura ödeyince puan geliyor ve puanla internet alınabiliyor. İnternet ihtiyacı olan biri, başkasının faturasını indirimli ödeyebilir.
Ya da güvenilir bir aracı olsa fatura ücretini ona erken -indirimli olarak- ödesek o da son ödeme tarihine kadar parayı değerlendirip kuruma son ödeme tarihinde ödeme yapsa yine faturayı indirimli ödemiş oluruz diye düşünüyorum.
Bu konuda başka bir fikri olan varsa dinlemek isterim.