Bazen öğrencilere yardım konuları açılıyor. Bazen de yardıma ihtiyacı olanlar konu açıyor. Forum mantığı her konuyu olabildiğince kategorize etmek bir yerde toplamak.
Peki forumda askıda fatura gibi bir bölüm olsa nasıl olur?

İstismar edecekler olacaktır elbette ama buna nasıl çözüm bulunur?
Faturasını ödeyemeyenlerin faturasını ödemek isteyen birkaç üye eminim çıkar. Belki bir öğrenci evinin elektriğini ödemek, suyunu ödemek, internetini ödemek isteyenler olur. Bir tane bile ödense faydadır.

Bu sadece öneri. Tartışılıp geliştirilebilir. Adı değişebilir, türü değişebilir.

Belki yardımlar gizli yapılır. İsteyen gizli ister adı gizlenir ne bileyim bu tarz iyileştirmeler olabilir.

Uzun vadede eğer üyeler vefalı iseler platformu unutmayarak bu sefer fatura öder konuma gelirler. Böyle bir döngü başlatmak faydalı olabilir.

Edit:
Forumda suistimal edilmeyen 1 şey var mı?
r10+ sayısı, ticaret sayısı, multi üyelik... 1 tane suistimal edilen şey yok. her şey suistimal edilir. Fakat pek azını suistimal edilecek diye yapmaktan geri durursunuz. Peki neden? Ticaret puanı suistimal ediliyor ama ticaret puanı eklenmiş sisteme. r10+ da suistimal edilebiliyor. Multi üyelik de suistimal edilebiliyor. Ama hepsi var forumda. Moderatörlük de suistimal edilebiliyor. Ama moderatörlük sistemi de var. Herkes susistimal edilir, olmaz, imkansız gibi şeyler yazmış. Neden olmaz kısmını değil nasıl olur kısmını sormuştum açıkça. Neden olmayacak kısmına mod cevap vermiş:
Meraboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür sosyal yardım projeleri için bağlı olduğunuz belediyeler ile iletişime geçebilirsiniz.

R10'da doğruyu gerçeği ayırt edemeyeceğimiz için bu gibi yardım/bağış girişimleri yasaktır.
Forumda açılan 1000 liram var 10 kişiye dağıtacağım gibi konular hangi kısma dahil oluyor bilmiyorum ama ben o tür konuları gördüğüm için bir yerde toparlansın ve belki geliştirilsin diye konu açtım. Yasak olduğu için kilit talebi oluşturuyorum.