digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasıl faiz ile alakası yok. Ekonomi bilginiz sıfır hocam. Bir gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz ondan sonraki tüm düğmeler yanlış iliklenir.
Faiz Türk lirasınık fiyatıdır. Siz Türk lirasının fiyatını yanlış belirlerseniz ondan sonraki tüm fiyatlar da yanlış belirlenir.

Bu devirde böyle vatan millet sakarya edebiyatı ile ekonomi yorumu yapılmamalı. Kendinize bir iki ekomomi kitabı alıp makro iktisadi kavramları öğtenmenizi öneririm. Yaşınız yetmiyor herhalde. Bu zırva politikalar 1980’lerde 1990’larda da uygulandı ve aynı enflasyon ve fakirlik sarmalı yaşandı. Sonra merkez bankası iktidardan bağımsız hale getirildi ve durum düzeltildi.

Bugün merkez bankası özgür değil. Bugün merkez bankası faizleri düşürerek paranın değeini düşürüyor. Çünkü faizleri düşürmek demek ucuza bolca para kulanılabilmesi demek. Piyasada para artarken kiralık evler bolca artmadığı için ev sahibi haklı olarak kiraya zam ister.

Artık biraz gözünüzü açık lütfen.
Hocam yukarıda tabloyu BBC den aldım
Dün biliyorlardı da bu gün mü unuttular hemde seçim zamanı, burada mantıken düşünmek lazım
Bu adamlar sonuçta yıllardır bu ülkede faiz yükseltip düşürdüler, sen ben değil tabiki onlar biliyor bunu kabul etmek lazım
Askerde ellerine ilk silah alanların ben çok oyun oynadım bu ne ki dedikten sonraki hallerini görseniz gülmekten çatlardınız. pimleri ters takanmı dersiniz söküp takamayan mı, ters takan mı..
Şahsen ben basit bir şehir oyunu olan simcity oynuyordum onda dahi en son çare vergileri yükseltip halkı isyan ettiriyordum, bizim insanımız kaç şehir yönetti de devlet yönetmeyi öğrendi yorum yapıyor şaşıyorum
Ben bir doktora sen işten anlamıyorsun yıllardır organ takmış olsanda şimdi yanlış takmaya başmışsın desem alay konusu olurum