Geçen yıl şubat ayında bir ev tuttum. Evi tuttuğum dönemde bulunduğum şehirdeki en yüksek kira bedeline sahip evlerden biriydi. 2250 TL’ye tutmuştum. Malum enflasyon sebebiyle kiralar artmaya başladı. Ve bizim tantanamız da başladı.
Evi tuttuğum dönemde evlilik hazırlığı içerisindeydim ve aldığım eşyaları eve yerleştiriyorduk. Neyse haziran ayında evlendim ve 1 hafta sonra ev sahibi aradı. Hayat pahalılığından, enflasyonun artmasından bahsederek kiraya 1000 TL zam yapmak istedi ancak ben kabul etmedim. Sürekli olarak kendi zararını anlattı, hep kendi çıkarına konuştu.
Ben de dedim ki haklısın her şey normalin üzerinde pahalı hale geldi ancak biraz da benim açımdan düşün. Daha yeni düğün yaptım, borcun içindeyim. Kaldı ki sözleşme yapmışız, daha bir sürü zaman var bitmesine. Ayrıca istediğin zam %25’in üstünde diye belirttim. Neyse tamam dedi ve konu böyle kapanmıştı.
Önümüzdeki ay 1 yıl doluyor ve ev sahibi dün beni aradı. Kayınpederinin vefat ettiğini, kayınvalidesinin şu an bizim oturduğumuz evde oturacağını söyledi. Yani şubat 15’e kadar evden çıkın dedi. Telefonu kapattı.
Eve geldim ve eşimle konuştuk, bunun bir hikaye olduğunu biliyorduk. Eşimle düşündük ve dedik ki “Bu adamın derdi kiranın düşük olması, bizi çıkarıp çok daha yüksek fiyata kiraya vermek istiyor. Buradan çıksak şu an böyle bir eve 5 bin kira öderiz, biz ona 5000 TL teklif edelim, ev taşıma işleriyle bu kış gününde uğraşmayalım. Hem de eşyalarımız çok yeni, zarar görmesin”
Normal şartlarda %25 üzerini artıramaz ancak ben adam mağdur olmasın diye 5 bin teklif ettim. Bana tekrardan kendi zararlarını sayarak 6500 verirsen otur vermezsen çık dedi.
İşi hukuki boyuta taşımalı mıyım, bu adamın sesini duymaya dahi tahammülüm yok. Bu evde bizi huzurlu da oturtmayacak gibi hissediyorum. Eşimle kara kara düşünüyoruz. Yeni ev kirası, depozitosu, nakliye masrafları, düğünden kalan borçlar… İşin içinden çıkamadım.