Sinan AKDEMIR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. Yeni bir macbook pro m1 kullanıcıyısım.
Alışma sürecinde birçok şeyi internetten bularak hallediyorum. Fakat bir problemim var hala çözemedim.
Mesela chrome'da bir web sayfasını windows'da ctrl tuşuyla beraber farenin topunu ileri itince puntoları hemen büyütüyordum. Aynı şekilde not defterinde vs.
Fakat macbookda bu işi çözemedim. Command tuşuyla beraber klavyeden - 'ye basınca küçültüyor command + yapıyorum büyütmüyor. Siz nasıl yapıyorsunuz?
macOS'da, mouse veya trackpad ile bir sayfanın zoom seviyesini değiştirme için iki yöntem vardır:

Trackpad üzerinde pinch to zoom (parmaklarınızı trackpad üzerine koyup açıp kapatarak sayfanın zoom seviyesini değiştirin) veya doğrudan trackpad üzerine farenin topunu sürükleyerek zoom yapın.

Bir sayfanın zoom seviyesini değiştirmek için, Chrome veya Safari gibi bir web tarayıcısı kullanıyorsanız, "Command" + "=" tuşlarına basarak sayfanın zoom seviyesini artırabilir ve "Command" + "-" tuşlarına basarak sayfanın zoom seviyesini azaltabilirsiniz. Bu işlemi Not Defteri gibi bir uygulamada da gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yöntemlerden herhangi birini deneyebilirsiniz ve hangisi daha kullanışlı olduğuna göre seçiminizi yapabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuşumdur!