Merhaba, tasarım yarışmalarında bir husus dikkatimi çekti. Sürekli aynı kişilerin mesajları çoğunlukla aynı kişilerce beğenilerek üste sabitleniyor. Peşin hüküm vermek istemezdim ama artık kasıtlı yapıldığını düşünmeye başladım; çünkü bu kategoriyi takip edenlerin de bu birkaç üyenin nickini artık ezberlediklerinden eminim. Doğal gelişiyor da olabilir bilmiyorum. Ama bu durum rahatsız edici. Çünkü yarışmayı düzenleyen kişinin o çalışmanın insanlarca beğenildiğini düşünüp fikrini o yönde değiştirme ihtimali çok yüksek. Bu da haksızlık. O yüzden tasarım yarışmalarında daha adil bir süreç için mesaj beğenmenin ve herhangi bir çalışmanın üste sabitlenmesinin önüne geçilmesini öneriyorum. Aynı fikirde olanlar düşüncelerini belirterek destek olursa sevinirim.
İyi forumlar.
Merhaba,
Öncelikle şunu söylemek isterim ki beğenen kadar beğenenler içerisinde report eden de mevcut. Yani X kişisi Y kişisinin mesajını beğendiğinde aynı zamanda benzer diye report edebiliyor. Beğeni sistemi yıllardır mevcut ve ara sıra katılımcı ve kazananlar sabitleştiği zamanlarda bu şekil yorumlara sebebiyet verebiliyor. İlgili talebi yönetime aktarıp değerlendirmeye sunacağım fakat kategori/konu aktifliği açısından bir gösterge niteliği taşıdığı ve yazılımsal değişiklik gerektirebileceği için ne derece olumlu bakılacaktır bilemiyorum.
Kaldırıldığını varsayalım, bizler tasarımcıyız... Bizi mutlu eden şeylerde başta beğenilme duygusudur. Düşünün ki tasarımı atıyorsunuz ve kimseden bir tepki gelmiyor. En fazla 2-3 kere daha katılırsınız sonra burası ölü der katılımı bırakırsınız. Beğenilmeyi hakeden tasarımların hakkına gasp olmaz mı bir varsayım üzerine böyle bir adım atmak?
Önce benzerlik problemine çözüm bulmak lazım hocam (: Kaç kere konu açtık moderatörler cevap vermemize fırsat vermeden konuyu kilitliyor. Bir çözüm bulunmuyor.
Yoksa bahsettiğiniz üzere beğenmek için geride sadece bazı yarışmacıların çalışmaları kalıyor.
Merhaba,
Bir kere konu açtınız ve o konunun bu konu ile alakası yoktu. İlgili tasarımlar bir ekip tarafından değerlendirildiği halde alınan karar tekrar değerlendirildi ve tekrar aynı karar verildi. Bu durum da size konu üzerinden aktarıldı ve konu sonlandırıldı.