Evin ederini kim kim belirliyor peki ? Sen mi , devlet mi ?
Bir malın değerini belirleyen bir sürü etken var en başta'da arz - talep belirler.
Piyasa şartını aşan bir şey yok , bu kafa ile yönetim ve halk devam ederse daha 'da yükselir. Madem piyasanın üstünde satılıyor peki neden satılıyor ? Piyasanın üstündeyse niye alıcısı var ?
Alıcı varsa piyasası o demektir.
Hükümet %25 kira sınırını anca kendi seçmeninin bir kısmına yedirir. Onlarda 2023'de süper güç olacağımıza inananlar zaten.
Devletin tüm hizmetleri %120 %180 artıyor ama ev sahibine %25 üstü yapamazsın diyor. Yada 3 harfli marketleri toplayıp zam yapmayın ceza yazacağız diye uyarıyor.
Kendisi niye daha fazla zam yapıyor ?
Neyse hocam isteyen istediğine inanabilir , isteyen konut sektörünü ev sahiplerinin mahvettiğine inanır
isteyen bimin temal gıda fiyatını şişirdiğine inanır
Beni ilgilendirmiyor.
Alım gücünün düştüğüne kiraların çok yükseldiğine , insanların zor durumda olduğuna , bugün bir gençin 0'dan bir ev almasının çok zor olduğu konularında hem fikiriz zaten ama bu sorunların kaynağı bim yada ev sahipleri değil.
+ ekleyeyim hani herkes ederine kiraya versin diyorsun ya.
Hoş ederi o değil ama olduki 4m TL olan daireyi ,1500 TLye kiraya veriyor insanlar diyelim
Tüm evler ucuza kiraya verilir , ucuza satılırsa , karşılığında elde edilen paranın mevcut ekonomi içinde değeri olmayacağı için konut sektörü batar ve yeni yatırım almaz yeni konut yapan olmaz.
Sonra 10 bin TLde veriyorum desen konut bulamazsın. Al sana piyasa