Şöyleki;
Direkt olarak şifre paylaşmıyorlar kurumsal abonelik değilse. Ama aynı altyapıyla Vodafone.net paylaşıyor mesela.
1. GPON Sonlandırıcı nerede? Yani size verilen modemde sonlanıyor ise kablo geçmiş olsun ama ayrıca ONT cihazı var ise güzel. Şerefsizler modemin mac'ini tanımlıyorlar ve siz wan bilgilerini çekseniz bile erişemiyorsunuz. (ONT cihazı var ise MAC olayına gerek kalmıyor yani.)
2. Bir tane PPPOE server kuruyorsunuz linux üzerine (internette direkt vbox image var dilerseniz). Daha sonra modemin wan çıkışını buraya takıp pppoe server'ı cli üzerinden çalıştırıp log dosyasının konumunu belirtiyorsunuz. log dosyasına tail -f atarsanız, akan bilgiler arasında kullanıcı adı şifrenizi öğrenebilirsiniz.
Şahsi tavsiyem; Modemin wifi vs. kapatıp bir DMZ port belirleyip modemi bridge gibi kullanıp router'ınıza çıkmanız. Benim evde F40 var fortigate'in dmz den direkt f40'a çıkıyorum sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Kullanıcı adını çekemiyorum çünkü, modemde sonlanıyor benim fiber kablom ve o cihazın mac'i tanımlı. Söylediğimde bunun superonline personeli tarafından update edilmesi gerektiği söylendi. Superonline personeli çağırdığımdaysa superonline harici modeme destek vermediklerini söylediler.
Takdir sizin. İstediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.