1.4 fire modellerinde yağ yakma problemi olduğu söyleniyor 1.3 dizeller daha iyi ama fiyat olarak pahalı LPG konusunda bir problem yaşayan duymadım
1.4 yağ yakma problemi sanırım eski modellerde vardı bakımını o yüzde 15 binden 10 bine çektiler. Şuan 10 bin km de yağ eksilmesi yaşanmıyor. En azından ben yaşamadım.
Edit:
1.4 atmosferik motor rampada kamyonlarla takılırsınız sözü tamamen gerçek, heleki turbolu bi cihaz kullandıysanız hayattan soğutur sizi. Onun dışında performansı kötü değil motoru sağır bırakılmamış bir araç alırsanız çok üzmez. Tabiki turbolu bir aracın yerini tutmaz.
Ekonomi açısından bakıyorsanız 1.4 LPG harici tercih edilecek bir motor değil. 1.3 şehiriçi kullanım için çok ideal ama uzun yolda nefesinin yettiği yer sizi tatmin edermi onu araştırın. Hız sınırları içerisinde kalacaksanız gayet yeterli ancak tanıdığım bir arkadaş 10 saat yola gidince 1.6 olsaydı keşke diyorsun demişti.
Hepsinden önemlisi ekonomi tabiki 1.4 diğerlerine göre daha ucuz, bende mecburen tercih ettim. (LPG li kullanmadım)