Merhabalar,
Son 1 yıldır kendimi sağlık turizmi alanında site geliştirmeye adadım. Çalıştığım firma ve kuruluşlar bulunmaktadır. Tecrübe edindiğim ve kesinlikle yapılmasını önerdiğim bir kaç şeyden bahsedeceğim. Ancak unutulmaması gereken "SEO'NUN KURALI YOKTUR" sözü hep aklımda. Sektöre göre, rakibe göre stratejiler geliştirilmelidir..
Aşağıda yer alan ekran görüntüsü console son 16 ayı kapsamaktadır. Çalışmaya başladığımda Ağustos 2022 idi.. Günlük trafik 150-180 bandında geziyordu. Mevcut durumda ise 250+ günlük organik hite dayandık.
Bakıldığı zaman yüksek trafikler değil. Fakat sağlık sektörü, sağlık turizmi yapan bir işletme için oldukça önemlidir. Yurtdışına reklam vermenin maliyeti her işletmenin karşılayamayacağı türdendir. Özellikle ads e reklam çıkmak günlük 5bin liraları gözden çıkartmak demektir. (saç ekimi, implant, estetik vs) Burada SEO'nun önemi devreye giriyor ve organik yükselme, organik trafik alma önem kazanıyor.
Peki trafiği arttırırken neler yaptım?
- 404 olan sayfaları tespit ettim (ilgili sayfa varsa yönlendir, yoksa anasayfaya yönlendir)
- title, desc optimizasyonunu sağladım. ( özgün, keywordleri peşpeşe sıralamadan )
- Hizmet sayfalarında bulunan yükselmesini istediğim sayfaları güçlendirdim.
- Hizmet sayfalarında ki yazıları bilgili kişilere yazdırdım (sağlık alanı olduğu için hemşire, doktor gibi kişilerden destek alarak )
- Hizmet sayfalarında bulunan yazılara alt başlık, tablo, faq ekledim.
- RAKİP ANALİZİ yaptım ( her hafta 1 rakip incelemesi )
- Rakiplerin aldığı trafiği, hangi kelimeden ziyaretçi geldiğini, linklerini analiz ettim.
- Link alımı ( tanıtım yazısı, sidebar link vb)
- içerik üretmeye devam ettim ( her hafta düzenli blog girişi )
- Aranma hacmi düşük ancak trafik getirecek kelimelere yöneldim
- İmplant, saç ekimi diye dümdüz bir makale yazmadım ( uzun kuyruklu kelimelere yönelip, ana hizmet sayfamı linkledim )
- Hız optimizasyonu ( pagespeed de yer alan hatalara yönelik )
- Skor bazlı hız değil hata bazlı ilerledik ( bu işi css e hakim, kodlama bilgisi iyi olan bir arkadaşıma verdim )
Bakıldığı zaman standart şeyler yapıldığı görülüyor olabilir. Ancak istikrar ile devam ettim. Site yükselmiyor, trafik artmıyor deyip bırakmadım. SEO zaman ister. Bu sadece sağlık turizminde değil blog yazanlarda da böyledir.
Peki bu yapılanlar devam ettikçe yükseliş sürecek mi? Belli bir noktaya kadar gidecektir. Örneğin 500 tekile ulaştığım zaman doyum noktasına gelecek. İşte o zaman strateji değiştireceğim.
- Sosyal medyayı devreye alacağım. İşletmeme gerçek yorumlar yazdırmaya çalışacağım. Videolu anlatımlar ekleyeceğim..
- İnsanları sitemde daha çok tutmak için formlar geliştireceğim.
- Kampanyalar düzenleyeceğim ( formu doldurup bilgilerinizi bırakın %15 indirimli kampanyadan yararlanın )
- Botlar için yap insanlar için uygula mottosu ile hareket edeceğim..