Pesi87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kamu kurumunda çalışan biri olarak söylüyorum yanlış düşünüyorsun. Oda işini yapıyor sende işini yapıyorsun ki örnek verdiğin sektör çöp işinide herkes yapmaz. Bir tek memurların zoruna gidiyor zaten bu iş. Neden memurluk için kpss vs. çalışıldığınıda belli özel sektörün zorluklarından kaçmak için memur oluyorlar zaten. Vasıflı kendine güvenen insan özel sektörde de başarılı olup 10 katı para kazanır. Ama böyle birilerini küçümseyerek bir yere varılmaz. Madem çöp toplama işi o kadar basit ve aynı maaşı alıyor isteyen yapabilir.
size bir cevap yazdım ama cümlelerinizi tekrar okuduğumda küçümsediğimi söylemişsiniz üzücü.. o yüzden cevap vermeyeceğim. ama sadece şunu soracağım olayı dolaylamadan sadece soruma cevap verirseniz sevinirim.
belediye binasının içinde çalışan taşeron işçi ile memur aynı bina içinde iş yapıyor(benim bilgi işlem ekibimde 3kişi memur değil işçi statüsünde) aynı maaş alınacaksa o zaman memurluk kavramı ve kpss kaldırılsın neden böyle bir sınav var ? aynı ekipte biri kpss ile atanacak birisi işçi olarak direk girecek ve aynı maaşı alacak inkar etsenizde matematik kurallarına aykırı