Ne Kiracı tarafını nede Ev Sahibi tarafını savunmayarak bir yorum yapmak istiyorum.
Günümüzün ekonomik şartlarında ev kiralamak da zor kendi evini kiraya vermek de zor, ancak şu zamanda 10 tane dairem olsa 1 tanesini bile kiraya vermek istemem.
Çünkü örnek veriyorum hadi iyilik yapalım dedi mal sahibi uygun fiyattan evini 5 bin TL ye kiracıya verdi. Yıllık toplam 60 bin TL kiracıdan aldık, 9000 TL yıllık kira vergisini ödedik elimizde 51 bin TL kalıyor.
Şimdi bu 2-3 yıl içerisinde evin içerisinde ankastre set olur, mutfak dolapları olur, fayans olur bilmem ne olur her türlü ıvır zıvır masraf çıkıyor ve bunların hepsi içinde mal sahibi sorumludur. Şuan bir ankastre set ortalama 20 bin TL, kombi arızalandı diyelim yenisi 15 bin TL, mutfak dolapları eskidi döküldü yenisini yaptıralım dedik ölçülerine göre değişir ancak ortalama 30 bin TL gibi gibi bunlar artık şansa bağlı olarak değişir ancak illa ki benzer masraflar çıkacaktır. Mal sahibi uzun vadede gelir değir zarar edecektir diye düşünüyorum.