PrimeSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar muayne için gittiğimde doktor ile konuştuk
1.71 boyum 103 kilom askere gitmek istediğimi söyledim boyu 1.73 yaptık kiloyu 95 yaptık.

Boyuna 30 ekleyerek bulabilirsin fazla olurss muaf
70+30 : 100 eder 100 üstü muaf mesela
Ama öyle hani dediğin doğrultusunda ufak oynamalar yapılıyor.
Olay 1 ay önce
Hocam bunu kime söylüyoruz ? Evrakta sahtecilik gibi görünüyor başımız ağrır mı ?
RuzgarTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendim 3 sene bu mevzu ile uğraştım. Kardeşim de yeni başladı. Övünmek için değil bildiğimden yazıyorum. Ben muayene olmaya gitmeden aşağıda bıraktığım linkten bakarak gittim yazan gibi de oldu.
Verdiğin boy kilo için askeri hastaneye sevk alırsın. Oda devlet hastanesi vs olur. Ayrıntılı bilgi istersen detay verebilirim.

https://istahed.org.tr/hesaplamalar/...ilo-hesaplama/
Teşekkür ediyorum, sizinle iletişime geçeceğim hocam.
MajoR44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben gittiğimde benim devrelerimden birisi vardı sizin gibi. Askere gelmişti Acemi birliğini tamamlamıştı fakat usta birliğinde hava değişimine yollamışlardı kilo versin diye sonrasında 1 ay hava değişimine çıkarttılar geri geldi tekrardan havadeğişimine yolladılar kilo versin diye. Az bir kilo vermişti fakaf askerlik görevinide yapmak istiyordu. Sonrasında bir karakolda geri hizmet olarak bitirmişti. Yani tam bellide olmuyor gittiğin zaman ordaki işleyişe bakıyor. Bölük komutanı vs direkt çürüğe çıkartmayabilir isteğine bağlı tabiki. 3. Hava değişimine çıkarsan eğer Çürük veriyorlar. Geçen sene Eylül ayında gitmiştim askere.
Diğer hocalarımızın deyimine göre acemiyede gitmememiz gerekmiyor mu hocam ? Yoksa tam sınırda olan bir bireyi alıp askerde kilo verirsin mantığı ile mi alıyorlar acaba ?
ramob7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boya göre +30 kg olması gerek. 76+30=106

107 kg olduğunuzda gitmezsiniz.

Asal yoklama başvurusunda bulunup aile hekimine gidip boy kilo ölçtüreceksiniz.Gitmek istediğinizi belirtirseniz hastaneye yönlendiriyor.

Yönlendirdiği hastaneden dahiliye bölümüne randevu alıp gidin.Boy kilo ölçümü sonrası 33c maddesiyle 1 yıl erteleme veriyorlar.2 kez tekrarlanıyor bu. 3. kez 33d maddesiyle muaf olunuyor.
Teşekkürler