Gecen yılın aritmetik değerleri ile düşündüğümde, bugün rekabetin uç noktalara gitmiş olması durumu itibarı ile günlük 3K'ya 10 dönüşüm alamayabilirsiniz.
Böyle bir net fikire erişebilmeniz için sistematiğe bağlı kalan bir strateji öneririm.
Örnek olarak:
1. Reklam A/B/C'si yaparak (Türdeş ama farklı senaryolu birden çok reklam çıkışı) bir parametre oluşturursunuz.
2. Verebileceğiniz en yüksek bütçe ile bir gün boyunca reklamlarınızın tamamını yayınlayarak demografik veri üretirsiniz. Daha sonra bunu ülke, kıta ve bölge bazında net sonuçlara dönüştürerek bir parametre oluşturursunuz.
3. Daha sonra 1.deki A, B ve C sonuçları ile 2.deki demografik yapıyı karşılaştırarak ülke tercihlerinizi daha net yapabilir ve daha kısıtlı bir stratejiye geçebilirsiniz.
4. Aşamada tahmini yaklaşık değerleriniz oluşur. Böylece daha yetkin bir çıkış sağlarsınız.
Bu aşamadan sonra maliyeti düşürme ve net dönüşüm hedeflerinizi koyabilirsiniz.
Diğer türlü, şu bütçeye şu dönüşüm sağlanır demek kesinlikle hata ve eksik olacaktır. Özellikle hasta turizmi için, boy ameliyatı, kilo verme, saç ekimi, protez, estetik ve daha farklı bir çok segmentte bu durum test edilmiş ve tecrübe ile sabittir.
Tanım: Benim dönüşümden anladığım net randevu ve tedavi kaydıdır. Bunun dışındakileri dönüşüm olarak saymıyorum.
Hocam teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için. Normal reklamlarımda benzer yol izliyorum yurt dışında da aynı şekilde devam edeceğiz.