Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yılbaşından önce bir şirketten patronlakonuştum dedi pazartesi seninle bu kadın ilgilenecek senin işin başlayacak dedi.
2 Ocak oldu yani bugün Şirkete sabah 8'de gittim İnsan kaynaklarını bekledim 2 saat sonra geldi o ise tamam haberim var 10 dakika bekle dedi.
Arabaya bindi 4 saat sonra geldi dedi bi 10 dakika bekle patronu beklişyorum dedi meğer patronun doğum günüymüş 2 saat sonra yine aynısını dedi derken aradan geçen 7 saat sonra yani Akşam 17:00'da dedi ki seni işe alamayız işçimiz fazla felan yani bu hakmı ya elim ayağım titriyor hala böyle yapacaksanız yapmayın 7 saat dile kola kolaymı ya boş boş bekledim

Kusuruma bakmayın biraz moralim bozuldu
Değerli kardeşim yapılan terbiyesizlik orası kesin.
Ama kendini bu kadar sinir etmene değmez.
Şöyle düşün iş arıyorsun ve 15 gün içinde 10 kere şirket kapısında 7 saat beklersen o işi alacaksın.
Bekler misin? Beklemez misin?

Sen emeğini satmaya kalkıyorsun, patron da maaş vererek emeğini satın alıyor.’
Müşteri şımarıklığına takılma. sen malını yani emeğini satmak için başka müşteri yani patron aramaya devam et.
Ticaretle uğraşanların sık yaşadığı konudur. 100 müşteriye laf anlatırsın ürün anlatırsın dil dökersin. 95 tanesi seni sallar terbiyesizlik yapar. 5 tanesi alır.
Senin o 5 müşteriyi bulmak için 95 terbiyesizliğe katlanman gerekir.
Aynısı iş ararken de geçerli. 20 iş görüşmesi olacak. 10 tanesi bekletecek bir tanesi 7 saat bekletecek 9 tanesi biz sizi ararız diyerek hiç aramayacaklar. Ama sonunda 1 tanesinde işe gireceksin.
Yani bu 7 saati iş arama mesaisi olarak gör.
Böyle herşeyi kişisel algılarsan hayatını zorlaştırırsın.