Head shoulders clinic şampuanı ile bu sorunu 2 yıl falan erteledim. Sadece saç diplerimde yaşadığım için o yeterli oluyordu.
Sonrasında yeşil vichy dercos kullandım. Sonuç saç telleri inceldi ve seyrekleşti.
Sonra şampuan da fayda etmemeye başladı çünkü bi süre sonra alışıyor.
Zaten liseden beri düzenli her sabah duşuma girer güne başlarım. Bu iş temizlik ile olacak değil tamamen içten.
Akdeniz anemisi , guatr, sinüzit vs. rahatsızlığı gibi sorunları olanlarda daha çok görülüyor.
Olay bi noktada tamamen beslenmeyle alakalı oluyor çünkü vücut anında reaksiyon veriyor.
Yağlanma yaptığı an daha hızlı yayılıp çoğalıyor. Cildi yağlı tutmamak ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak lazım.
Saç diplerinde tortu ve tıkanıklık ve kızarıklık yaptığı içinde saç dökülmesini hızlandırıp tetikliyor.
Bundan kurtulmak için ya stresten ötürü geldiyse onu yok etmek ya da yaşam standartlarını daha düzenli hale getirip , iyileştirmek gerekiyor.
Düzenli gece uykusu şart.
Ben de eskisi kadar aktif değil. Düzenli bittim sabunu kullanıyorum ve alerjik bir vücut yapısına sahip olduğum için 2-3 güne bir allerset ya da ketesse hap kullanıyorum.
Ayrıca çinko vs. gibi eksiklikleri gidermek için düzenli olarak solgar wm2000 kullanıyorum.
Ama kış ayları özellikle atak dönemleri oluyor.