Eğer sadece internette vakit geçirmeyi ve oyun oynamayı hedefliyorsanız, bir Windows PC daha uygun olabilir. Ancak, eğer bir Apple ekosistemine dahil olmak istiyorsanız ve iPhone, iPad gibi Apple cihazlarınız varsa, bir Macbook alarak Apple ekosistemine katılmayı düşünebilirsiniz. Bu durumda, ekran kartı ve işlemci gücü açısından ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir modele ihtiyacınız olacak. Eğer bir Macbook almak istemiyorsanız, bir Windows PC alarak da Apple cihazlarınızla uyumlu bir ekosistem oluşturabilirsiniz. Önemli olan, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir seçim yapmaktır.
2015den beri Apple cihazları kullanıyorum, şuanda da aynı şekilde iPhone ve Watch kullanıyorum, iPadlere alışamadım onun için de hiç işimin yarıyacağını düşünmüyorum, arada özel istekler de Photoshop kullanıyorum sadece ama nadir yine özellikle R10 ve web site işlerin de çalışıyorum. 6-7 Ay kadar da Windows bir cihaz kullandım i7 8. Nesil 240GB SSD 2 Gb ekran kartı vardı ama yine de sorunlar yaşıyorum alışamadığım için, Daha önce o pcye MacOs yüklemek istedim ama çoğu donanımı desteklemiyor diye Win11e geri dönmüştüm