yaziliman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam güldüm allah da sizi güldürsün. Önce soruşturma aşaması var , onu siz değil avukat görür ondan sonra eğer savcı gerçek suçluyu bulup delil toplarsa kovuşturma yani dava aşaması var, soruşturmaya alınması, yani şikayet sürecinin başlaması 5-6 ay sürer, sonra soruşturma da tahminen 4-5 ay sürer, sonra mahkeme süreci var eğer suçunu kabul ederse tek celse olduğu için kısa sürer, suçunu kabul etmezse uzat da uzar en az 1 yıl sürer. Sonra bir de eğer suçunu kabul etmezse istinaf süresi var o da en az 7-8 ay sürer (tahmini 2 yıl)

not: internetteki bilgi veya kulaktan dolmalarla konuşmuyorum, bir çok şikayette bulundum ve ortalaması ile konuşuyorum.

ayrıca, tutarı iade alma ihtimaliniz aşırı düşük. dola-?ndırıcılık suçunda kamu yani devlet do-landırıcıya dava açar, bu durumda çoğu hakim para iadesine karar vermez do-landırıcıya hapis veya adli para cezası verir. Eğer ilk suçuysa HAGB yapar ve ceza almaz. Adli para cezası da devlete ödenir size para ödenmez, belki istinafa gidersiniz benim param ne olacak gibisinden orda istinafı beklersiniz. Ben 4 kez gittim bu konuda istinafa 3 ü reddedildi paramın iadesi için, 1 i de hala devam ediyor.
Teşekkürler hocam bilmediğim için açtım konuyu 😊