Kardeşim adam değilseniz cinsel ilişkiye girmeyin o zaman.
Partnerinizin adetinin 3-5 gün gecikmesi sizi bu kadar endişelendiriyorsa benim sonum geldi derdirtiyorsa, kusura bakmayın siz cinsel ilişkiye girecek kadar adam olamamışsınız.
Ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değildir. %90 korur. Yani her 10 ilişkiden birinde korunmama ihtimali var. Kondomun koruyuculuğu daha da düşüktür. Doğum kontrol hapı bile %99 koruyuculuğa sahiptir. Yani sürekli ilişkiye giriyorsanız hamilelik be doğum gibi riskleri alacak kadar adam olduysanız tam ilişkiye girin.
Sürekli cinsel ilişkiye girilen bir partneriniz varsa her 100 ilişkiden 1 inde hamile kalma ihtimalini göze alacaksınız. Kız kürtaj istemezse o çocuğa ömür boyu bakma ihtimalini de göze alacaksınız. Ortaya böyle bir durum çıkarsa da aldığınız zevkin bedelini bir ömür ödeyeceksiniz.
Sadece hazzı isteyen o hazzın sorumluluğundan kaçmaya kalkan arkadaşı da kimse savunmasın. Madem bir çocuk sahbi olacak kadar olgunlaşmadınız madem partneriniz hamile kalınca eliniz ayağımız bir birine dolanıyor o zaman tam cinsel ilişkiye girmeyin. O ilişkiye girdiyseniz ve hamilelik ve çocuğun doğumu gerçeleşirse okulu bırakıp çalışmaya çocuk bakmaya başlayacaksınız.
Kızı kürtaja da zorlamayın. Kürtaj kadın bedenime yapılan ciddi bir işlem ve ileride çocuk sahibi olma konusunda zarar verebilir. Kız baskı altında kalmadan kendi karar vermeli ne yapcağına.
Adet tarihinin üzerinden 10 gün geçtiğinde tekrar test yapın. O zaman sonuç daha kesin çıkacaktır.
Bu arada forumda ben yetişkin bireyim çok şey yaşadım, çok olgunlaştım Ben adam oldum diyen genç arkadaşlar var.
Bakın size turnusol kapıdı gibi bir adamlık testi. Partneriniz size hamileyim dediğinde kızın ve çocuğun sorumluluğunu üzerinize alacak durumdaysanız yetişkn bir birey olmuşsunuz demektir. Yok bunu duyunca dünya başınıza yıkılıyorsa bu problemden kaçmak istiyorsanız henüz yerişkin olamamışsınız demektir.
Bu kdar yüklendikten sonra son olarak içini rahatlatayım. Adet gecikmesi her kadının hayatında karşılaştığı bir durumdur. Stres hastalık kullanılan ilaçlar etki eder. Büyük ihtimalle yanlış alarm. Ama küçük ihtimal gerçekleşirse de yaptığın işin sorumluluğunu üzerine almalısın kardeşim. Bazen yüzmeyi öğrenmek için suya düşmek gerekir.