Begeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet arkadaşlar ne zaman misafirliğe gitsek ne zaman misafir gelse aynı muhabbeti yapan akrabalardan yorulduk artık ben eşim ile birlikte homeoffice olarak işlerimizi yürütmekteyim 1 bağkur 1 ssk ödüyoruz zaten vergisiydi algısıydı kirasıydı stopajıydı gideriydi derken asgari ücreti daha güne başlamadan geçiyoruz tabi birde çocuğumuz var 3 aylık onun masraflarınıda katarsak zaten ay sonu gelmeden 2 asgari ücreti gözümüz kapalı eritmiş oluyoruz fakat gel gelelimki sadete akrabalara bunu anlatamıyorsunuz çok şükür evim var arabam var belli bir birikimim var düzenimi kurmuşum ailemi kurmuşum işlerimi belli bir noktaya getirmişim ekonomik özgürlüğümü kazanmışım ve günümün hangi saati istersem o zaman çalışabiliyorum ama hala bir komşunun oğlu edemiyoruz hala bir ahmetin mehmetin büyük oğlu olamadık niye çünkü ahmetin büyük oğlu sigortalı bir işe girmiş hem de devlet dairesi sırtınıda devlete dayamış sizce gerçek başarı bu mudur arkadaşlar ? Ben çok şükür özgüvensiz veya başarısız birisi değilim yada hasetlenecek bir kişiliğimde yok kimseyi herkes kendi rızkını yer fakat benim merak ettiğim bu muhabbetler başkalarına da yapılıyor mu yani bir asgari ücrete bir devlet dairesine girmek sigortalı bir işte çalışabilmek bumudur gerçek başarı ne zaman kurtulacağız bu zihniyetten ülkecek ?
reis kpssden güzel bi puan alamadım diye evde dışlanıyorum. aileler bu zihniyetini değiştirmediği sürece bu gidişat hiç iyi değil.