Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de şu konuyu merak ediyorum. Mesela Ayasofyayı yapanlara hristiyan, gavur falan deniyor ama ayasofya 500 yılında yapıldı yani İslam o zaman yoktu hak din neydi? Hristiyanlık mıydı merak ediyorum yoksa insanların o dönemde neye inanması gerekiyordu?
fbdogmus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında tüm peygamberlerin getirdiği vahyin ortak adı İslam'dır. Hristiyanlık veya Yahudilik olarak adlandırılmış olsa da Allah katında din İslamdır. Bu nedenle o dönemde gelen peygamberin getirdiği vahye inanması gerekiyordu.
Dinimiz Hristiyanlık tahribe uğradı deniliyor ya. Aynısı Yahudilik içinde geçerli.
Peki Diyelimki Hristiyanlığa inananlar 500 yıl tahrib edilmiş Hristiyanlığa inandıysa, Onlara ataları o şekilde öğrettiyse ve bilgi onlara o şekilde geldiyse, Onların ne suçu var.
Aynısı Musevilik içinde geçerli.
Örnek İnsanlar 600 yıl, önceden tahrib edilmiş Museviliğe inandılarsa, Cehenneme gidebilirler.
Hristiyanlıktaki baba oğul sistemi tamamiyle şirk sistemi. Ama İslam gelmeden önce asırlarca yıl insanlar Tahrib edilmiş İncilin doğru olduğuna inandıysa, Bu durum ne olacak.
Ebu Hanzala diye bir hoca var, Youtube'de bir ara videolarını izlemiştim.
Orda diyordu ki Selmanı Farisin mesela o dönemde 610 yılından önce İslam daha gelmeden önce Selmanı Farisin gerçek Hristiyanlık bilgisi olan papazlardan eğitim almış.
En sonki papaz ona diyor ki, Benden sonra Hristiyanlığı bu şekilde bilen başka dünyada kimse yok ben sonuncuyum. Benden sonra yakın bir zaman içinde son Peygamber ortaya çıkacak. Bunu anlatıyor.
Sonra İslamiyet ortaya çıktığı yıllarda Selmanı Farisini köle olarak alıkonup mekkeye götürüyorlar ve köle iken Peygamberimiz ile tanışıyor.
Herneyse burda demek istediğim, Kaç kişiye Selmanı Farisin gibi gerçek Hristiyanlık anlatıldı.
Ya insanlar haberi olmadan on yıllarca kendilerine Tahrib edilmiş din anlatıldıysa, Bu durumun ahirette karşılığı acaba nasıldır?
Hz Davud Peygambere de mesela Zebur adlı kutsal kitap indi.
Zebur da tahrip edilmiş ise, İnanıyorum ki on yıllarca insanlar tahrib edilmiş Zebura inanmışlardır.
Bu durumun ahiretteki karşılığı nasıldır acaba?
İnsanlar tahrip edilmiş Zebura inandılarsa bu onların suçu mu?