hocam şu anda Türkiye'de işlenen alt segment dolan***ma ve basit asliye cezalık suçlarda suçu işleyenlerde genel olarak şu motivasyon var: ufak bir şey. Kimse bunun peşine düşmez. Yaklaşımları da çok yanlış değil. Birçok insan mahkeme, emniyet, dava vs. uğraşmak istemiyor. Gözünde büyüyor. Başına birşey gelmeyen suçlular ise daha da cesaretlenip daha büyük suçlar işlemeye başlıyor. Suç duyurusu veya hukuk mahkemesine dava açılması halinde genelde yalvar yakar davacıyı vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu durumu çok gözlemledim. Suçluların ciddi bir kısmı da bu dava sırasında kendini acındırıp davacıyı vazgeçiriyor. En fazla davacının zararını karşılayıp davasını geri çektiriyor. Ama bu raddeye gelen yüzde 5 bile değildir. Yüzde 95 en başından uğraşmıyor. İş sonuna kadar götüren mağdur oranı yüzde birdir desek ondan da suçlu büyük ihtimalle erteleme veya geriye bırakma alıyor. Bir süre korkusundan uzak durup sonra aynen devam daha ne olacak moduna giriyor. Yani bir yerlerde bir sıkıntı var ama nerde bilemedim. Sanki Suçtan uzak tutmak için daha fazla şey yapılmalı diye düşünüyorum. Tabi gereksiz hayat karartmadan.