Arkadaşlar merhaba, kafam ne yapsam konusunda çok karışık öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Ben ortaöğretimden(lise) zabıta memuru oldum fakat aklımda acayip sorular var. Önelikle kendimden bahsedeyim 19 yaşındayım maaşım Türkiye şartlarına göre gayet iyi. En azından benim için öyle. Atandıktan sonra 2 yıllık ön lisans(Radyo ve televizyon programcılığı) açıköğretim tercihi yaptım ve yerleştim. Aslında bunu yazmamdaki amaç diplomam olsundu ama niyeyse hiç çalışasım gelmiyor ve vizelerimede çalışmadan girdim sonuçlarımda iyi değil. Yüksek ihtimal atanmanın vermiş olduğu rahatlık. Hayata erken atılmamın avantajları var fakat ek bir şeyler yapmak istiyorum siz ne yapardınız bunu merak ediyorum.
Not : Görevde yükselme sınavlarına girebilmem (komiser) olmak için lise mezunu en az fiilen 4 yıl çalışmalı önlisans mezunu fiilen 3 yıl çalışmalı lisans mezunu fiilen 2 yıl çalışmalı tabi görevde yükselme sınavındanda yüksek almak lazım. Komiser maaşı 200-300 tl falan farkediyor fakat amirler için hem maaş farkı güzel oluyor hem araç tahsil ediliyor(benzinine kadar koyuyorlar) amir olmak içinde öncesinde tabiki komiser olmak gerek.
1) önlisans programını bitirip diploma olması
2) amazon dropshoping yapmak
3) üniversite sınavına tekrar girip lisans bölümü okumak
4) yazılım üstüne kendimi geliştirip ek gelir oluşturmak
Not : lisans için tekrar hazırlanırsam hukuk falan düşünürüm kazanırsam memurluktan istifa ederim. Yada görevde yükselme için diploma lazım oldugundan dandik bir lisans bölümü okumakta olabilir.