Selamlar. Kardeşim ilk aracını alacak. 99 model, otomatik bir SUV (motor ve şanzıman değişmiş). Araçlar ile ilgili bilgimiz sürmek dışında yok gibi bir şey. Şimdi bir arkadaşı aracı görmeye gitti ve motor iyi, yağ falan atmıyor, siyah duman atmıyor dedi. Ama biz yine de ekspere sokacağız (sadece motor ve şanzıman). Araç sahibi bugün aracı muayeneye soktu ve muayeneden geçmiş. Araç İstanbul'da biz Ankara'dayız. Pazartesi gidip kısmet ise almayı düşünüyoruz, araç sahibi ile sözleştik. Şimdi, önce de dediğim gibi bilgimiz yok. Ne tür işlemler yapmamızı tavsiye edersiniz?
Plakayı değiştirmek istiyoruz. Aracı aldıktan hemen sonra mı yapmalıyız yoksa başka zaman da gerçekleştirebilir miyiz? Sizin tavsiyeniz ne olur?
Sigorta ne zaman yapmalıyız? Plakayı değişmeden önce mi sonra mı?
+ olarak yola çıkmadan önce kasko yaptırmalı mıyız? Ne tavsiye edersiniz bu yaştaki araç için?
Araç otomatik ve arazi şanzımanı var. Ama arazi şanzımanının durumunu tam bilmiyoruz. Eğer ki sıkıntılı ise arazi şanzımanını yenilemek bize ortalama ne kadara mal olur? (Arazi şanzımanı bizim için çok elzem bir şey değil, off-road yapmayacağız)
Parayı ne şekilde takdim etmeliyiz?
Noterde ne gibi belgeler istenecek benden?
Kardeşimin ehliyeti ve nüfus cüzdanı eski (yenilenmemiş), her hangi bir sıkıntı olur mu?
Yardımlarınız için teşekkürler...
Gayet net söyleyeyim.
Eski Otomatik alınmaz.
Şansıman değişmiş diyorsunuz, garanti var mı? nerede değişmiş öğrenin. Eski otomatikler çok riskli. Şahsen ben bir kere aldım elimde kaldı.