Ben ilk üye olduğumda o zaman vBulletin yeni yeni duyuluyor herkes forum sahibi olma sevdalısıydı bizde dil paketleri ,butonlar ,rank ve temalar yapıyorduk eklentileri Türkçe'ye çevirip paylaşıyorduk .günde 5-6 tane rank veya buton Türkçleştime işi yapıyordum .Ticaret kısmı pek yoktu aslında daha çok paylaşım vardı burada bedava yapıp paylaştığım çoğu tasarımı vBulletin resmi sayfalarda parayla satıyordum tabii o zaman Paypal vardı.
Mp3 ve teknik destek verdiğimiz forum sitemiz vardı 256 kb internet ile 70 mb bir albümü yüklemek en az 15-20 dakikamızı alırdı ,bizim dönemin efsane işler Youtube ilk çıktığında kıymetini bilemedik Beyazıt Öztürk rakip olarak PiknikTube çıkarmıştı bir de İzlesene vardı mesela Youtube varken biz onlara BB kod yazardık Android çıktığında Symbian varken Android ne diye kafa bulurduk .
vB yeni sürümü çıktığında onu uppgrade etmek çok ciddi bir işlemdi sanki dünyada bir tek bizde yapıyorduk o işi .Yeni sürümde gelen özelliklerinin anlatımını yapmak onu paylaşmak çok büyük işti .
Photoshop ile ilgili anlatımlar hazırlamak falan efsane işlerdi ki bugun çoğu kişinin sıradan uygulamalar ile yaptığı şeyleri photoshopta hazırlamak bayaa vakit alıyordu.Buradaki eski üyelerin forum siteleri ,photoshop ve teknoloji konusunda gerçekten çok büyük hizmetleri olmuştur bugunun küçümsenecek konularını o gün ki şartlarda saatlerce zaman harcayarak hazırlardık ve çoğu kişi bunları internet cafelerden yapardı bugun ki internet hızını geçtim herkesin evinde internet yoktu veya bilgisayar yoktu.
Buradaki eski üyelerinin en büyük hatası ki ben kendimde bunu görüyorum Youtube'dir kendimden örnek vereyim 2011 yılında yine tekrarlıyorum o günün şartlarında ve programlarında bunları yapmak çok zamanımızı alırdı Ezel dizisinin bir sahnesini kesip video yapmıştım o zaman para kazanma olayı da yoktu Youtube'de bir hafta içinde 500 bin izlenmişti paranın ......
Geçmişle bugun arasında değişen ve benim gibi eski kafalı üyelerin zaten +15 üyeliği olanların çoğu birbirimizi tanırız bizlerin bedava yaptığı işlerin bugun çeyreği olmayacak işler için burada soru sorulduğunda bile para isteniyor olması .