HayroLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğinizde çok haklısınız heleki gemişte yaşanılan cpanel muhabbeti yüzünden yıllık veya daha uzun süreli hizmet satmayı kimse tercih etmemeli. Fakat böyle bir kural var ise eski ve yeni diye ayırt edilmemeli. Tüm hizmetlerde geçerli olmalı gerekirse eski kullanılan paketede liste fiyatı üzerinden fatura oluşturulmalı.

şu şekilde sağlayabilir firmalar

mesela x müşteri bir firmadan yıllık reseller hosting aldı

aylık fiyatı 70₺ olarak varsayalım ve bu müşteri yıllık olarak satın alım gerçekleştirdi

3 ay sonra mecburi sebeplerden dolayı zam yaptı ve aylık fiyatı 90₺ oldu diyelim arada ki 20₺ fark için müşteriye aylık 3 aylık veya firmaya kalmış şekilde fark ödeyerek hizmet almaya veya istediği bir firmaya geçiş sağlayabilir en mantıklısı bu şekilde

müşteri olarakta anlayışlı olmamız gerekiyor nasıl firmalar bugün imkanlarını sonuna kadar zorlayıp minimum düzeyde zam yapmaya mecbur kalıyorsa müşterilerde ben 1 yıllık ücreti peşin verdim kardeşim isterse bir ip 500 lira olsun beni alakadar etmez demesin, çünkü 2 ay sonra o firma ya iflas eder ya da benden bu kadar deyip kapatır gider.