onlinewolf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mevcut siteyi de çöpe atasım gelmiyor hocam. Anlamadığım milyoncu backlink alanlar bu işten pek etkilenmemiş, daha çok tanıtım alanları vurdu. aslında tam tersi olması gerekirdi. Şu da var kimse doğal link almıyor orasını John Müller de biliyordur sanırım. Olan bize oldu bu arada.
1 Mevcut siteler kırmızı listede mi acaba? Bundan sonra yakından takip edilir mi?
2- Link alırsak tekrar bizi çarpar mı?
3- Almazsak zamanla toparlar mı?
4- Yeni yazı eklemeli mi? Eklemek zaman kaybı mı?

Kafamda böyle deli sorular 10 gündür dolaşıyor.
katılıyorum hocam, kimse kimseye hayrına referans bağlantı vermiyor eğer wikipedia, youtube, webtekno değilseniz. bu bilinen bir şey. doğal bağlantı kasmak biraz safsata. ama içeriğe, kaliteye önem vereceğiz, bizi kandıramazsınız vs. diye arada insanları yakıyorlar. vurulmayanlar olduğu gibi, gözlemlediğime göre her yazısı direkt ilk sayfadan index alan otoriterlerden de çok vurulan var. ben de izliyorum acaba nasıl toparlayacaklar napacaklar diye.

link alırsak tekrar çarpar mı konusunda bir şey diyemiyorum ama aynı durum bende de var, sadece ekşi vs. sitelerden linki olan sitenin hitleri bu güncellemede 4-5'e katlandı, tanıtım yazısı aldıgım link kastıgım site %50'den fazla çakıldı. ben de diğer siteye odaklandım haliyle diğerini unutup. bence bir süre yeni yazı ekleyip gösterdikleri performansa göre bir strateji oluşturabilirsiniz. yeni bağlantı alınacaksa da artık dikkatli olunmalı.