CGLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanla dış SEO’nun etkisi azalıyor, içeriğin kalitesine ve kullanıcı deneyimine daha fazla önem veriliyor.
İngilizce sitelerde bu durum senelerdir böyle değil mi zaten?
Hocam düşüncenize katılıyorum fakat bu güncelleme farklı bir güncelleme oldu yani kurunun yanında yaş da yandı diye düşünüyorum. Her güncellemede bu tarz işler oluyordu ama ben ilk defa böyle bir şey gördüm.

Bu güncellemeden etkilenen sitelerimden bir tanesi tüm anahtar kelimelerde 2-3 sıra geriye düştü. Önüme geçen rakip siteleri tek tek analiz ettim. Hepsi spam backlink basıyor yani hitsiz sırf tanıtım yazısı için açılmış .pw .es gibi bir çok farklı uzantılı sitelerden almış backlinklerle dolu ve bunları zamana yayarak değil toplu halde almışlar. Onun dışında yabancı içerikli sitelerden (kendi içerikleri ile hiç bir alakası olmayan siteler bunlar) hcklink almışlar tüm sayfalarından. Ayrıca sitelerini kasımdan beri güncellemiyorlar. Yani kısaca demem o ki önüme geçirdiği rakipler normalde google'ın istemediği her türlü işi yapmışlar ama kazançlı çıkmışlar.

Ben güncelleme bittiğinde en azından emek veren özgün kaliteli içerik üreten sitelerin yeniden sıralamaya girmesini umut ediyorum.