arkadan vurdu suçludur diye bir şey yok

o zaman götümüzü dönüp aracımıza herkesin vurmasını sağlayalım trafik sigortasından aracı baştan yaptıralım.
selektörle uyarı yapmak hiçbir anlam ifade etmez öncelikle.
dönel kavşak tabelası olmadığı için, ana yoldan giden haklıdır.
Tali yoldan ana yola geçen araçlarda geçiş üstünlüğü ana yoldan gelen araçtadır. Yani Araç 1 bu durumda haklı.
Araç 2 hatalı, geçiş üstünlüğü araç 1'e ait ve 2 numaralı araç bu kuralı ihlal ederek kazaya sebebiyet veriyor. İster dönerken arkadan vurmuş ister araç 1 refüje girmiş, 2 numaralı aracın geçiş üstünlüğünü ihlal ettikten sonrasının pek önemi yok çünkü kazanın sebebi 2 numaralı aracın kural ihlali yapması. Daha önce böyle bir kazaya tanık olmuştum, kavşaktaki araç zamanlamayı hesaplayamadan yola atladı, ilerleyen aracın arkasına çarparak 4 tur 360 attırdı dönen araç refüje girerek durabildi. Çok şükür maddi hasarla atlattılar.
Araç 2 suçludur hocam arkadan korna çaldılar diye yola mı atlanır
Araç 2 suçlu tali yoldan ana yola çıkışta her zaman ana yolda ilerleyen araca yol vermek zorundasın. Öyle arkadan vurdu gibi bi durum söz konusu olamaz
Merak etmeyin zaten sigorta gerekli araştırmayı yapıp suçun kimde olduğunu öğrenecektir.
Araç 1'de sorun yok. Araç 2 Tamamen Hatalı.
Anlatılana göre araç 1 tabi ki bu durumda haklıdır hocam. Bu gibi durumlarda yol hakkı ana yol üzerinde bulunan araçlardadır
Fakat şunu belirtmek isterim, sigorta şirketleri doğru düzgün iş yapmadığı için ne sonuç çıkacağı, ne diyecekleri hiç belli olmayacaktır.
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Sigorta prosedüründen anlayan arkadaşımız varsa şunu da soracağım.
Araç 1 benim. Benim aracım kişinin aracından 5-6 kat daha değerli. Orijinal bir parçası hasar gördü ve kırıldı, değişecek. Bu durumda aracın değişen parçası olduğundan değer kaybedecek. Bu değer kaybı ne şekilde işliyor, karşı sigortadan mı talep ediliyor?