BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Soru karışık, yaşlılık ve hücrelerin kendini bir zaman sonra yenileyememesi cevabı gayet tatmin edici aslında ama zorunda mıyız sorusunu algılayamadım. Hücreler kendini yenileyemiyorsa ölmek zorundasın tabi, makine parçası arızalıyken çalışmaz gibi düşünebiliriz. Aslında cevabı biraz evrimde saklı, biraz da teknolojide diyebiliriz. Eskiden insanlar çok daha az yaşıyordu çünkü makinenin bir veya birden çok parçası arızalıydı fakat bunu tespit edemiyorlardı, şimdi neredeyse nokta atışı sorunu tespit edebilecek teknolojiye sahibiz. Eskiden insanlar bozulmamış doğa, kirlenmemiş hava ve metropol haline gelip kirlenmemiş, küresel ısınma gibi tehditleri duymamışken ve teknolojinin en büyük dezavantajı olan tembellik nedir bilmeden otomatik bir yaşam sürmediği zamanlar gayet kaliteli ama kısa bir yaşam sürmüşler, şimdi teknoloji sayesinde kalitesiz ama uzun hayatlar sürebiliyoruz. Tabi ileride teknoloji ve modern tıp daha da gelişir ve ölümsüzlük bulunur, yaşlanma durdurulur, yapay organlar sorunsuz çalışır ve yaygınlaşır, bir ilaç ile hücreler yeni doğmuş gibi kendini yenilemeye başlar ve ölmeyiz, en azından vücudumuzdan kaynaklı sorunlar yüzünden ölmeyiz belli mi olur. Evrimsel olarak tüm canlılar birbirinin bir şekilde bir dönem atasıdır en azından ortak atalara sahiptir, buna rağmen 1 günlük ömür süren canlılar varken 400-500 yıl yaşayan canlılar da vardır, belki evrim devam ettikçe milyonlarca yıl sonra ortalama insan hayatı 300 sene de olabilir, bilemeyiz. David Rockefeller sanırım 6 kere kalp nakli olmuştu, adam makine parçası arızalandıkça değiştirdiği için hedefim 200 yaşını görmek demişti. 3 böbrek ve 2 ciğer naklini de es geçmeyelim bu arada, adam resmen doğan görünümlü şahin gibi geziyordu ortalarda. İlerleyen yıllarda yapay bir kalp çıksa, kalbi tekleyen herkes kolayca erişip pratik şekilde bu yedek parçayı kullansa neden ölelim?
Evet hocam bu doğru cevap neyden dolayı öldüğümüze. Fakat neden ölüyoruz mesela şöyle bakın "varoluşumuzun nedenini bilemiyoruz, yokoluşumuzu da bilemiyoruz. sayı doğrusunun iki yanı da muallak, elimizde bir doğru parçası var sadece. metafor gibi ama değil. evet, bir doğrunun bir parçası." ama diğer parça? yani neden ölüyoruz?

rkeles95 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ölmek zorundayız çünkü dünyamızda ki kaynaklar sınırlı.
Güzel bir cevap, aklıma gelmemişti.
Bu tarz cevaplar arayarak aklımda bir köprü kurmaya çalışıyorum ne kadar farklı fikir gelirse hepsini derleyip toplayı kafamda bir yol çizeceğim. Sebep - sonuç ilişkisi bi bakalım belki öğrenirim

Yellredd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ölüm fikrine soğuk bakmıyorum. İnancıma göre intihar en büyük günahlardan biri.
Yoksa çoktan intihar ederdim.
Bitse de gitsek modunda bakıyorum hayata..
Çok acı yaşadım. Keşke ölseydim de bunları görmeseydim dediğim çok olay oldu..
O yüzden yarın öleceksin deseler ''eyvallah'' derim.
işte aradığım tarz da bir cevap, neden öldüğünüze dair bir cevap. kişisel faktörel sebepler.(Ruhunuzun bu durumdan sıkılmış olması) bedeniniz yaşıyor, fakat ruhunuz zaten çoktan terk etmiş olması gibi.

Fakat allah sizlere uzun ömürler versin. Her derdin vardır bir dermanı.

cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaş dediğiniz adam profosör.

"İç Hastalıkları, Radyoloji, Fizyoloji ve Deneysel Tıp, Sinirbilim (Neuroscience) Anabilim Dallarında, Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Fizyoloji & Deneysel Tıp uzmanıdır. Gebze-Turkiye'de bulunan "DENEYSEL TIP ENSTITÜSÜ" nün Kurucusudur."
Cevabımı maruz görün, bende en iyi kaynaklardan araştırıp bildiğim, öğrendiğim cevaplar ile karşılık veriyorum. bildiğim kadarı ile beyin ölümü 6 dakika sonra gerçekleşirdi.