Ben EYT'den emekli olmadım, olmayacağım.

Ancak bilen bilmeyen herkesin saçmaladığı bir şey var. Bugün burada da görünce dayanamadım yazayım.
Benim 1997 4/A işe girişim var. 7bin gün primim yattı.
Şimdi:
2023 - 1997 = 26 yıl ediyor.
26 * 12 = 312 ay ediyor.
312 * 24 (gün) = 7.488 gün ediyor.

Devlet kanuna ne yazmış? Aylık primlerini öde. 7bin gün çalış. Emekli ol.
Ben de aynen öyle yapmışım. Ortalama 1.000 TL üzerinden 748.880 TL prim yatırmışım. Yasal faizleri ile birlikte Logaritmik bir faiz oranı uygulasak, bu para şu anda 2-3milyon TL / 1 kişinin yatırdığı para ediyor.

Buraya kadar her şeyin matematiği doğru mu?

So what?

Benim yatırdığım primler nerde kardeş? Benim gibi yatıranların primleri nerde?
Bütçe yoksa, nereye harcadıysan oradan getir.
Bana ne?
Ben vazifemi yaptım.
Git sen de yap.

Sosyoloğu, psikoloğu, öğretmeni, doktoru, işvereni, işçisi, amiri, memuru herkes bu konuyu konuşuyor. Bir mağdurlar konuşamıyor. Bu nasıl bir düşünce yapısı? Bu nasıl bir çamur ülke? Bu ülkede herkes her konunun profesörü olmak zorunda mı?
2.500.000 mağdur var. bu kişilerin çoğu evli ve çocuklu. en az 1 eş ve 1 çocuk ile hesaplarsanız 7-8 milyon insan etkileniyor bu durumdan.

25 yıllık bir hizmet satıyorsunuz. Şartları kabul ediyorsunuz, anlaşıyorsunuz.
Sonra birisi çıkıp diyor bu bedele 40 yıl çalışacaksınız. Bunu da anayasaya aykırı bir şekilde yapıyor.

EYT'nin olayı bu. Burada mağduriyet var. Adamlar haklı. Ben de aynı durumdayım, ama henüz emekli olmayı düşünmüyorum.
Çalışırım veya çalışmam? Size ne?

O kadar primi X bir bankanın Bireysel emeklilik sistemine yatırsam, aylık 25.000 TL maaş alırım.

Sizin soracağınız doğru soru şu: - Yatırdığımız sigorta primleri nereye gidiyor? Nereye harcanıyor?