DarknessHero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce görmemiştim konuyu. Oldukça detaylı ve anlaşılır anlatmışsınız. Teşekkür ediyorum emeğinize. Tek sorum yani mesela ben o örnek verdiğiniz ürünü gördüğümde aklıma gelen soru işareti ya sahteyse alacağımız ürün? Bundan nasıl korunabiliriz?
Arkadaşlar söyledi, örnek ürün sahteymiş, kaldırmıyorum. Maalesef ülkemizde böyle bir gerçek var.
Bunun anlamanın çok kolay bir yolu var aslında; tedarikçi.
Aldığınız yer kurumsal bir firmaysa ve faturasında rahat bir şekilde ürünün markasını ve modelini yazabiliyorsa, sahte olma ihtimali oldukça düşüktür. (değildir diyemiyorum.)

Tutku34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paylaşımınız için çok teşekkürler. şuan dropshipping yapıyorum fakat arbitraj geçmeyi düşünüyorum çünkü bir nevi daha risksiz. dropshippingde risk çok.

ben amerika , ingiltere , kanada olarak yapmak istiyorum. şirket olması avantajlı oluyor mu ?

ürünleri ingiltere deposunda tutabilirmiyiz ? örnek olarak. amerika değil de.

türkiyede şirketimizin olması avantaj sağlıyor mu başka konularda ?

Ürünler bugün satılıyor fakat ilerleyen dönemlerde satışı bitmek üzere , amazon deposunda ne kadar barındırma imkanımız oluyor ?

Ara depo kullanarak göndermek mantıklı mı ?

ve bazı ürünlere baktım ve tr de buldum fakat kutuları amazondaki gibi değil , türkçe yazıyor bu sıkıntı yaşatır mı hocam ?
Rica ederim, güzel sorular için bende teşekkür ederim.
Naçizane tavsiyem, dropshipping yapmayın

ben amerika , ingiltere , kanada olarak yapmak istiyorum. şirket olması avantajlı oluyor mu ?

Evet ilgili satış yaptığınız ülkeye ait şirket olması her ülkede avantaj sağlar.
ABD şirketi ile,
1- Sermayemin %60 Amerikadan kredi çektim ( amazondan ve amerikadaki bir kredi kuruluşundan)
2- Türkiyeden gönderimlerde KDV iadesi ile kâr marjımı arttırdım. Bir çok daha faydası var ama iki madde en büyük faydaları.

ürünleri ingiltere deposunda tutabilirmiyiz ? örnek olarak. amerika değil de.

UK şirketi ile evet, eğer farklı ülke şirketi ile Amazon depolarını kullanmak istiyorsanız VAT kaydı gerekli. ( UK şirketi için başlangıçta gerekli değil)

türkiyede şirketimizin olması avantaj sağlıyor mu başka konularda ?

KDV iadesi almanızı sağlar, ayrıca ihracat yapıyorsunuz burada ki şirketiniz güçlenir kredi vb almanız kolaylaşır. Vergisel avantajlar da var, %50 vergi muafiyeti vb.

Ürünler bugün satılıyor fakat ilerleyen dönemlerde satışı bitmek üzere , amazon deposunda ne kadar barındırma imkanımız oluyor ?

Burayı anlamadım ama, Amerika da satış bitmez. Teknik olarak sınırsız depolayabilirsiniz aslında fakat 6 aydan sonra ek fee'ler ve 12 ay sonra ek ödemeler çıkartır. O ücretleri görünce ürünleri siz kendiniz amazon depolarından çekersiniz.
Arbitraj ürünleri max 2 ay içerisinde satılıyor.

Ara depo kullanarak göndermek mantıklı mı ?

Eğer Türkiyeden göndermiyorsanız, mantıktan ziyade mecbursunuz.

ve bazı ürünlere baktım ve tr de buldum fakat kutuları amazondaki gibi değil , türkçe yazıyor bu sıkıntı yaşatır mı hocam ?[/QUOTE]

Evet, trendyol'dan aldığınız bir ürünün size çince gelmesi gibi bir şey.