Anadolu Adliyesi (İstanbul) bölgesinde görevli avukat çift arkadaşlarım var, mantıklı nedenler (evim yok ben oturacağım, oğlum kızım oturacak, süre doldu ihtar çektim vs.) nedenler ile gelen davalarda şuan da sürenin (karar süresi) 2-3 ay içinde sonuçlandığını belirtmişti 15 gün önce.
Ön bürolarda belli bir hazırlık yapılmış ve bu tip dosyalar ayıklanarak öne çekilip sonuçlandırılarak puan ve kapama sisteminin sağlıklı sağlanması için işler hızlanmış durumda.
Ancak kontrat bitti, ihtar çekilmedi, mal sahibi çıkın benim evim yüksek ediyor o rakamdan kiraya vereceğim gibi benzer sebepler ile olan davaların ileri tarihlere (5-6 ay) kadar başlangıç verildiğini söylemişlerdi.
İhtarname gönderip uzatmıyorum dediğinde, bunu kanıtlarıyla dosyaya sunduğunda yaklaşık 15 günlük bir süre içinde mahkeme ön büro yakın bir tarih vererek işi sonlandırıyor, dosyada gerçekten uzak beyanlar, tanıklara dayalı kanıtlar vb. gibi durumlarda iş uzayacağı için bunları belirttiğim şekilde 5-6 ay sonraya atıyorlarmış.
Başka şehirler için durum nedir bilmiyorum, zira artık ev sahipleri ve kiracılar arasında ben haklıyım sen haklısın muhabbeti yüzünden cinayetler işleniyor, öfke dediğiniz olay bir anlık sinir krizidir gelir bin yıllık pişmanlık sağlar.
Ben artık trafikte bile sen haklısın ben haklıyım demiyor, canıma hatalı şekilde kast eden kişilerle bile münakaşaya girmeyip Allah'a şükür edip geçiyorum.
Ya yaşadığımız ülkeyi tanımıyorsunuz ya da insanları.
Selamlar hocam,
Bu işlemler artık direkt olarak uzlaşma bürosuna gidiyor, uzlaşmada bekleyen binlerce dosya var.
Büyükşehirler bu işler çok yavaş ilerliyor,
Kaldı ki bir de kararın istinaf süreci var.
2 seneden önce sonuç almak mümkün değil kolay kolay.