sitekurx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bayiye gidiyorum önünde 2.el bölümlerinde diğer tüm şubelerinde araçlardan dağ yapmışlar satmıyoruz diyorlar
Şahıstan almaya gidiyorum 3-4 arabası var nerden aldın diyorum bayiden diyor, nasıl aldığını soruyorum samimiyetten bahsediyor
Şahısı arıyorsun ilandaki ürün kaça olur diyorsun 5 dk sonra döneyim diyor + 50 100 bin koyuyor
Gerçekten araba mı yok, yada birileri stokçu mu olmuş
İlan gruplarında herkes galerici olmuş
Normaldir ama bu fiyatı değiştirmez. Sende alsan başkasıda alsa fiyat değişmez.

Bizim ülke esnaf kafası ile yönetiliyor. Ki zaten ülke genelide o mantıkla hareket ediyor.

Bayi ile anlaşıp 1m TL'Lik araç başına 50 bin TL extra bayiye para verir. Onunda işine gelir. 1m TLye satmak yerine. 50 bine fazlasına satar. İşte ortada ürün az olunca karaborsada oluşuyor

Ekonomi düzgün olsa TL değer kaybetmese bu adamlar paralarını farklı alanlarda kullanır bu şekilde ev,araba vs gibi şeylere para gömmezler.

Mesela benim kıyıda param vardı bende mesela iphone stoklayacaktım onla mı uğraşayım dedim onun yerine hisse senedi aldım.
Araç alacak kadar miktar olsaydı araç alırdım yada ev alırdım. Benim gibi düşünen binlerce insan var , Ekonomi kaynaklı bir talep bu. Piyasayı yükseltiyor.

TL değer kaybetmemiş olsa bankada tutar bu parayı gerektikçe işlerim için kullanırdım ama 3-5 ay kıyıda kalsa %30-40 değer kaybediyor.

Sürekli fiyat değiştiren kişiler ise piyasanın belirsizliğinden dolayı değiştiriyor. Asgari ücret artış sonrası rakam ne oldu millet ne kadar ödeyebilir belli değil , deneyerek anlıyorlar anca. Arayan çok ise talep varsa rakamı , satabileceği en üst noktaya kadar çıkarıyor. Bu bir ticaret aslında. fırsatçılık falan değil yani. Arayanlar 300 bin 'e razı ise .adam 350 bin der şansını dener. 350 veren yoksa aşağı doğru çeker fiyatı.