sitekurx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Halk dürüstlüğü, dini, ahlakı bırakmış maalesef
Bir araç almak istiyorsun
Adam canın isterse, işine gelirse, sen benim malımı değersiz gördün şimdi 30 bin ekliyorum ...
Ya arkadaş halk kendi 2.el aracını bayiden pahalı yazarsa bayi duracak mı
Durmuyor zaten sürekli onlarda arttırıyor. Bakıyoruz bir adamlar çok fazla araç var. Temel ihtiyaç üzerinden para kazanmanın zararını da öğreneceğiz
xx Model araç bayide : 1m TL
xx Model aynı araç 2.El : 1.1m TL

diyorsun ki neden bayiden pahalı ?

Bayiye gidiyorsun elinde araç yok 1m TL veriyorsun sıraya giriyorsun 6 ay sonra o araç 1.5m TL oluyor. Senden 500 bin TL daha para istiyor ve 6 ay araç bekliyorsun.

Onun yerine daha önce almış kişiden bugün aracını 1.1m TLye alıyorsun.

Piyasa her zaman yolunu bulur , bayide daha ucuz iken kimse 2.elde daha çok para vermez. Eğer veriyorsa demek ki işin içinde başka bir şey vardır onuda yukarıda açıkladım.

Ekonomi bozuk olunca bu tarz şeyler yaşanıyor. Araç ihtiyaç dışında yatırım aracına dönüştü. Fırsatçılık denilen şey aslında insanların parasını korumaya çalışması ve birazda olsun para kazanması için çabalaması .

Ayrıca olaya başka bir bakış açısı ile bakarak'da yazayım.

Bayideki 1m TL olan aracı
Kişi bende 900 bine koyayım derse eğer o araç hemen satılır çünkü bayide araç yok , talep var.

2.eldede araç kalmaz 0 olanı zaten yok. Bir ürüne talep var ama ortada ürün yoksa ne olur ? Değeri artar değil mi. Çünkü 100 kişi o aracı almak istiyor ama belki 1 tane o araçtan var. Bu 100 kişiyi yan yana getirsen o arabaya 1.1m değil 1.3m bile verirler.

Peki satıcı yok ben 1.3m TL kabul etmem çünkü ben enayiyim 900e mi veriyorum demesi lazım ?

Tam tersi mantıkla gittim fiyat yine artıyor fark ettiysen. Haliyle sorun 2.elinin o fiyata konması değil. 0 fiyatının yüksek olması , enflasyonun fazla olması , Araçların bu yüzden yatırım aracına dönüşmesi , Yeterince araç üretilmemesi vs vs