bu forumda ne zaman satış konusu açılsa hemen birileri kar marjı x 12 ya da x15 yapıyor.
ben hiçbir işimi 15 aylık kar ile hesaplatmazdım. hiç de satış yapmayı düşünmüyorum burada.
gerçek ticaret dünyası ile alakası olmayan 100 kelimesi 4 liradan hesap yapar gibi hesap yapıyorlar. çok garip gerçekten.

pazardaki durumunu bilmeden fiyat verilmez. pazar analizi ürün analizi yapılmadan nasıl 15x yapılıyor? bu sayı çok da olabilir az da olabilir. ürünlerin gelecek 15 aydaki fiyatı ve cirosu hesaplanmadan nasıl fiyat veriliyor?

böyle bir düzen kurulmuş olmasına mesela neden para verilmiyor?
fikre neden para verilmiyor?
marka haklarına neden para verilmiyor?
bunlara 1 aylık para verilip işin genelinde 6 7 aylık kar marjı mı reva görülüyor?

bence bazıları ticaret yapmamalı. forum üyeliği başka bir şey, ticaret başka bir şey.

konu sahibini tenzih ederim yazdıklarım konuya mesaj bırakan bazı üyelere.

r10 satılsa 10 aylık 30 aylık diye hesap mı yapacaklar? bu hesap 100lerce metriğin sadece bir tanesi olabilir ancak. marka değeri diye bir şey vardır. potansiyel analiz edilir buna göre fiyat verilir. bunları neden kimse dile getirmiyor? daha önce marka devri gören kaç kişi mesaj bıraktı bu konuya? cidden burada bilgi alışverişi olması gerekirken kenar mahalle hesapları yapılıyor.