UmutYanardag34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğu arkadaş 10 milyon 15 milyon demiş. Şimdi elinizde bu kadar para olsa bu işe mi yatırım yaparsınız? Yoksa faize mi atarsınız?

1 milyon TL ye ortalama aylık 20 bin TL faiz veriyor bankalar. 10 milyona 200.000 TL yapacaktır bu rakam. Aylık faize atıp hiç bir iş yapmadan 200 bin tl faiz almak yerine e-ticarete kimse girmez. Yani çok kişi boş yapmış ve atıp tutmuş. Sonuçta bu bir e-ticaret işi yarın bir gün rakip gelir ucuza satar, mağaza komisyonları artar yada ürünler satılmaz elinizde kalır. Alan kişi bu sürede bu parayı nasıl çıkaracak yada batacak? Bu işin max ederi elinizdeki malların ücreti, hava ücreti yada markanız var ise marka ücreti olur daha da fazla olmaz.

Atıyorum 700 bin TL'lik malın ücreti ve üstüne diğer ofis veya ofis ekipmanları devir ücreti olur ki bu bile zor. Elinde yüklü miktar parası olan zaten pazar araştırması yapıp ucuza üründe bulabilir, bu rakamlara reklam verip kısa sürede kendi markasını büyütüp ürünlerini de satabilir. Yani verilen mal hariç hava parası olarak 100 bin tl den fazla verenin olacağını sanmam. Oda hazır mağazaların devri ve eğitim gibi düşünebilirsiniz. Çok uçan arkadaşlara pek takılmayın yani.

Çok uçanlara takılmıyorum ama sence uçmuşsun hocam. Benim mallarıma ocaktan sonra yüzde 30 40 oranında zam gelecek. zam gelecek diye bu ay zaten yüklü mal aldım. Onu geçtim mal dışında para etmez demişsiniz demek ki e ticaretten hiç anlamıyorsunuz. Bir tane 1000 yorum üstü ürün kasmak için harcamanız gereken reklam ücreti ve maliyeti hesaplayın (hadi parasını geçtim trilyonda harcasanız 1000 yorum için aylarca beklemeniz gerekecek ve tek bir ürün için) diyecem ama anlamadığınız sektör olduğu için hesaplayamazsınız. Benim 1000 yorum üstü bir çok ürünüm var 400 500 yorumlu ürünlerim var hepside 4 yıldız üstü ve bunlar kendi markalarım. Sizin sıfırdan bunları yapmanız için aylarca AYLARCA ürünleri bedava maliyetine veya zararına satmanız ve reklam maliyeti sunmanız gerekiyor. Ben SIFIR reklam maliyeti ile satıyorum suan. 1 lira reklam vermeden bu satışım var bir de reklam versem?? kusura bakmayın ama sadece mal parasına bu şirketin verileceği düşüncesine çocuklar bile güler. Adam bu işe girmek istese gidip mal alsa zaten o parayı verecek benim cebime giren bir şey değil o para. Pazar araştırması yapsa malı alsa o malı satamaz. öyle bir dünya yok öyle olsa herkes bu işi yapar herkes köşelik olurdu. O ürünleri bulmak kategorileri bulmanın bile bir para ederi var. Konuda ki en saçma yorum sizin olmuş. Faize para yatırmış daha çok kazanmışmış. Aylık yüzde 10 enflasyon olsa ki oluyor! paranız 10 ayda zaten getirdiği paradan daha fazla eriyor sen neden bahsediyorsun hala anlamadım. Resmen 2 3 yıllık emeğini gece gündüz uğraşını BEDAVA sat demişsin saçmalığa bak hayatımda daha saçma yorum görmedim. Her şeyi silerim mağazayı kapatırım yine bedava vermem biraz mantık çerçevesinde yorum yapmanızı tavsiye ederim. 20 bin takipçili mağazadan bahsediyoruz komisyon artacaksa fiyatı da artırırım, rakip gelecek daha düşük fiyat verecek diyosunuz ürünlerime kimse giremiyor markalı tescilli ürünler. Hiç anlamadığınız belli oturmuş bir mağazadan bahsediyorum komisyon artacakmış satış bitecekmiş o kadar kolay bişeydi bu. Bir üründen mi geliyor sipariş sanıyosun yüzlerce üründen siparişim var biri satılmıyorsa biri satılıyor son 6 aydır da hiç düşmedi bu dediğim rakamların altına. Spam site açıp adsense banını beklemeye benzemiyor bu olay böyle bir mağazayı da trendyol kolay kolay kapatmaz hile hurda yapmazsanız zaten. ocaktan sonra kargolara zam gelecek mesela kapatıyım istersen mağazayı zam gelecek satılmaz artık.

Neyse faizi yatırım gibi gören adama ne anlatacaksın boşver