siz ya da ortağınız bu işte çalışıyor musunuz?
çalışıyorsanız sizin işten çıkmanız durumunda yerinize şu anda yaptığınız işi yapacak kişi aylık ne kadara çalışacak ve firmaya ne maliyeti olacak?
bu tutarı şu anki kar olduğunu söylediğiniz tutardan çıkmanız lazım.
ciro inanın hiç bir şeydir. tanıdığım ve tanımadığım bir çok firmaya danışmanlık yapıyorum ve herkesin benzer sorunları var. yanlış hesap yapıyorlar çoğunlukla.
işin bugünkü fotoğrafını yanlış olarak çekip ciro üzerinden fiyat biçiyorlar.
beklentinizin üzerinde veya altında değer biçilebilir bu işe, ama profesyonel yaklaşıp tüm detaylara hakim olmak lazım
Çoğu bu tür işte işin büyümesi ve belli bir ivme ile de devam etmesi gerektiğinden süreklilik sağlamak şart olduğunda aslında reel kar yok. o kar denilen şey işe sürekli yatırmak gereken bir sermaye amortismanı olabiliyor.
nihai olarak sizinle anlaşacak bir kişi bulursanız o kişinin de sizin de haklarınızı koruyacak danışmanlık almanızı tavsiye ediyorum. satmazsanız da yine benzer bir hizmet alarak işinizin ölçeğini daha da iyi geliştirerek düzenli ve rahat karlı bir iş haline getirip devam etmeyi ya da satmayı düşünmenizi tavsiye ediyorum.
Başarılar dilerim
Merhaba aylık toplamda 700 800 bin cirolu e ticaret işim var (2 trendyol, 1 hb, 1 amazon mağazası var büyük ağırlık trendyol)
Ortalama 700 800 bin liralıkta ürün var.
Kendime ait 20 küsür marka var.
Tüm bunları satmak istiyorum. Kar marjı ortalama yüzde 10 ( iade komisyon vs her şeyi düştükten sonra)
Günlük 400 küsür kargo çıkıyor benle birlikte 2 eleman çalışıyor.
Bu işi markalar mağazalar ürünlerle birlikte komple devretsem ne kadar eder?