Şimdi benim anlamadığım 2 nokta var,
1. Elinde hazır bulunan script için neden hesabında para olması gerekiyor ? Başka yerden alıp size mi kuracak ? yoksa domain hosting vs. işlemleri için mi bu para isteniyor ?
2. Dolandırılma olayı yaşanmamış, Direkt olarak ************** hükmünde başlık açmanız ne kadar doğru ? bu soruyu siz bile kendi kendinize sorar olmuşsunuz zaten.
Bu tarz platformların doğasıdır bu. İş yapacak kişi ile önceden her şart ile anlaşılır. Ödemenin belirli bir kısmı önden ödenir iş tesliminde tamamı ödenir. Önce iş sonra para kısmı sadece tasarım işlerinde yapılıyor. Tasarımı yapan kişi size çalışmasını Jpeg veya PNG. formatı ile düşük çözünürlükte gönderiyor. varsa revize talep ediyorsunuz. yoksa ödeme yapılıp çalışma dosyaları ile beraber teslim alıyorsunuz.
Bu tarz script satışı vs. işlerinde emin olun ki işi vereceğiniz kişi de sizin kadar dolandırılmaktan korkuyor. Ben scripti kurdum beni her yerden engellerse ne olacak düşüncesi neredeyse herkesin soru işareti . Aynı şekilde siz parayı verdiniz scripti kurmadan her yerden engellenirim korkusu başlıyor. Hal böyle olunca ikili güven sağlanamıyor. Bu tarz platformalar üzerinden ederinin altına iş yaptırmak istiyorsanız bir takım şeyleri göze alacaksınız. Yok benim sokağa atacak param yok derseniz eğer sizin ihtiyaçlarınızı canı gönülden karşılayacak ajanslar var. Burada yapılması gereken tek şey güven ortamının dialog ile sağlanması.
Ben bu başlığı yersiz ve haksız buldum açıkçası.
1. Script transferi ücreti 50₺ ve 50₺ olması gerekiyor arkadaşın.
2. Dolan-dırıcı hükmünde başlık açmak değil di açıkçası burada haklı olabilirsiniz fakat arkadaşa, mantıklı bir ticaret mantığı ilettikten sonra şayet gerçekten o script var ve satıcı ise neden bunu mod aracılığıyla kabul etmedi. Ve ardından engellendim. (Çünkü 12 saatte yakındır mesajım tek tik). Bu da bana arkadaşın dolan-dırıcı olabilme ihtimalini veriyor. Ben şükürler ki önceden parayı gönderip dolan-dırılmadım. Fakat arkadaşın hareketleri ve konuşmaları bana bunu sezdi. Bende belki ilerde size bişey satmak veya almak ister; Siz de biraz daha temkinli olursunuz diye konuyu açtım.