Öncelikle girişimcilik ve finans insanın kendisinde biten bir şey. Maalesef üniversite bunu sağlamıyor. İşletme genel olarak yönetim bilgisi veriyor. Yani siz bir işletme sahibi olduğunuzda yada bir işletmede çalıştığınızda bu firmaların yönetimi için gerekli ön dersi veriyor diyebilirim. Teorik olarak öğreniyorsun. Ayrıca 3. sınıfta 3 farklı alana ayrılıyor diye biliyorum araştırmanı öneririm. Muhtemelen aynı kafa yapısındayız bir gün buralara yolun düşerse tanışmak isterim.
İşletme kolay bölüm sınav zamanı hazırlan geç. İşletmede çok çok fazla zamanın oluyor. Önerim İşletme okuyorsan sürekli bir şey kovala ki bu kafa yapısındaysan şimdiden başlamışsındır diye düşünüyorum.
Devlet,vakıf konusuna gelirsek bu benim (fikrim)
Devlette her çeşit insan oluyor. Zengininden - dar gelirlisine zekisinden a*talına bir çok insanla tanışıyorsun. Ve bence ortam daha samimi oluyor. Yani ben daha rahat hissediyorum.
Vakıfta ise genellikle kendisinin ve ailesinin çevresi çok geniş maddi durumu iyi insanlar yada zeki olup burslu olan insanlar oluyor . Bu insanların sana çok faydası olur ileriki dönemde. Birlikte proje geliştirebilirsin. Onların çevresi sayesinde projene yatırım alabilir yada iyi bir firmada çalışıp kendini geliştirebilirsin. Eğer durumun yetiyorsa ve özel üniversite ortamlarını yadırgamıyorsan gidebilirsin.
Ben sadece devlet ortamını daha samimi buluyorum ve sosyalleşmek için daha iyi bir yer olduğunu düşünüyorum
Evet bunu düşündüğüm için şimdiden projeler gelişiriyorum ve finans & işletme kitapları okuyorum, kitap kısmına 2 hafta önce başladım diyebilirim ama zaten taa 9. sınıftan beri bu konularla ilgili makaleler vs. okuyordum, yabancı kaynakları araştırıyordum. Kazanabilirsem zaten ilk seneden kendimi geliştirmek için çalışmak istiyorum. Galiba dediğiniz gibi benzer fikirlerimiz var, ben de çok isterim tanışmayı. Vakıf üniversitesi biraz daha sıcak geliyor yine de hâlâ kararsızım, daha fazla araştırmam gerekiyor zaten sınav da yaklaştı. Tekrar çok teşekkür ederim