1) Öncelikle bu iş etk mi? Değil elbette. Yalan söylemenin hiç bir etik tarafı olamaz.

Yaptığınız işin ahlaksız bir iş olduğunu kabul edeceksiniz. Yalan beyanla iş yapıp sonra bunun normal ve ahlaklı bir iş olduğunu iddia edemezsiniz.

2) Ama kafanıza göre bu iş dalını da yasaklatamazsınız. Bazı işler etik olarak ahlaksızdır ama hukuki olarak serbesttir.

Bunun influencer kiralamaktan farkı ne? Christiano Ronaldo da ben şu şampuanı kullanıyorum derken yalan söylüyor. Televizyonda sağlıklı gülüşler diyen diş macununun o reklamdaki gülüşleri yapmayacağını hepimiz biliyoruz.

Tüm kapitalist sistem ve ürün pazarlaması duygusaş manipülasyon, abartma ve yalan söyleme üzerine kurulu. Buna forumda bir yasak getirilmesini mümkün görmüyorum. Ve forımda buna yasak getirilmesi forum dışında devam edeceği anlamına gelir. Yani zaten bir yere varılamaz.

Ve bu işe hiç bulaşmamış bir kişi olarak ben de bulaşacağım. Sattığım bir ürün ile ilgili internette şikayetler var. Ben sorunu olan 300 kişinin sorununu çözüyorum ama herkesin sorununu çözemezsiniz çünkü bencil karaktersiz hakkını hukukunu bilmeyen ruh hastaları var. Mesela bir ürünüm hakkında yazılmış bir şikayet var. 3 sene önce almış 3 kere kullanmışmış düşürüp kırmış diye değişim yapmamışız nasıl bu kadar kolay kırılırmış dandik bir ürünmüş. Şimdi böyle ruh hastalarının satışlarımızı düşürmemesi için karşılığında pozitif yorum yazdırmam lazım.

Çünlü memnun kalan teşekkür etmiyor aöa en ufak sorun yaşayan abartarak karalama yapıyor.