Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya sen ne diyorsun sana cevap bile vermiyorum ☺ zihniyetiniz batsın. Umarım bu müşkül insanların yaşadığı acıları siz ve sizin gibi aynı zihniyette olan insanlarda yaşar
Hani estiniz püflediniz ya, bende size bir soru sordum cevabınız bu şekilde olmasına şaşırdım. İnsanları kendinizden küçük görmek sizi büyük yapmaz.

Zihniyetin batsın dediğiniz adamın büyük dedesi Çanakkalede şehit düştü. Zihniyetten bahseden siz daha neyin ne olduğunu bilmeden etrafınıza saldırıyorsunuz ve sizin zihniyetiniz pirüpak oluyor.

Bakın; Lozan antlaşmasının metni 1. meclise geldiğinde onaylanmıyor. Atatürk ise 1. meclisi lağvedip 2. meclise Antlaşmayı kabul ettiriyor ve kendi yetkisiyle onaylıyor. Onay metni de Fransada. Fransa hiçbir zaman bu metnin orijinalini sergilemedi, hatta yıllar sonra sadece Atatürk tarafından gönderilen onay metnini sergilediler.

Peki burada gizli madde var mıdır, bu kadar büyük yalana başvurular mı bunu bilemem fakat orijinal metninin neden ısrarla halka açılmadığını işte bu kafalarda soru işareti bırakmıyor mu. Çıkar yayınla herkes görsün konu kapansın bu kadar net değil mi.

Fakat benim zihniyetim ve soru sormam sizin zihniyetinizle çakıştığı için sizden küçük göründüm, çünkü herkesin inandığı şeyin doğru olduğuna inanıyorsunuz.

Mesela ben desem ki "Coşkun bey forumu satın almadı, yönetiyor sadece" dikkate alınmam, Coşkun bey de bunu cevaplamaz fakat forumun %50/60 kısmı bu soruyu sorsa Coşkun beyde nezaketen bir açıklama yapma gereği duyar değil mi? İşte bu açıklama yapma nezaketinde Fransa bulunmuyor nedense bu konu açılınca herkes üç maymunu oynuyor.

Bizim arşivimizde ise orijinal kopyası olduğu söylenen evraklar mevcut orijinalini görme şerefine henüz nail olamadık.

edit: bu arada bana beddua etmişsiniz de, Rize kurtuluş savaşında çok acı çekti, dedelerim çok sorunlar yaşadı ama devletini satmadı, hiçbir asker desteği olmadan Rize dedelerimizin eliyle kurtuldu. büyük dedem Çanakkalede şehit olduktan sonra devletimizin memurları büyükbabamdan, dededimin silahını kaybettiği gerekçesiyle vergi aldılar. Ne biliyorsunuz da ne konuşuyorsunuz. Biz yeterince acı çektik, çekmeyenler düşünsün, bedel ödemeden savaş ortamında ceplerini dolduranlar düşünsün, bu dünyanın öteki tarafı var.