Yaptığımız anlaşmanın orijinal metni Fransanın özel kasasında saklı ama orijinal kopyası bizde yok (orijinal ile aynı kopya olduğunu söylenen kağıtlar olduğu söyleniyor) buna inanıp inanmamak sizin elinizde. Fransada niye var onu bilemem, bunu gizli tutmalarının sebebi ne onu da bilemem, bunu bu şekilde söylemeninizin amacı ne onu da bilemem. Lozan ile adaları Yunanistana vermek, Savaş tazminatından vazgeçmek gibi konuları konuşmaktansa 100 yıl mevzusunu konuşuyoruz.

Aslında son imzayı ingiltere attı ve karşılığında neler aldığını ve sessiz sedasız istanbuldan çekilmesini de konuşabiliriz.

Ortada çok daha büyük şeyler varken bunu tartışıp bu antlaşmanın Türkiye'ye verdiği zararları ve yararları tartışabiliriz.

amiral79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2023 ve lozan konusuna eleştirdiğimiz insanlar gibi düşünen ciddi mevkilerde olan insanlar da var,
hani şucu bucu dediğimiz ablamız amcamız dayımız vardır ya "lozan bitince gör yiğenim" diyen
hah işte tam aynısını çok büyük bir şirketin müdürü dedi bana
ve kendisine tek tek izah ettim.

Yukarılarda biri demiş "bizde YERLATI kaynağı olsa onu çıkartıp işleyecek mühendis yok" demiş nereden bildiğini bu bilgiyi sormak isterim,
sadece benim çevremde yurt dışında petrol firmalarında görev yapan 3 TÜRK mühendis var,
bakın sadece benim tanıdığım diyorum.

Gelelim bu YERALTI kaynaklarının işletilmesine,
bugün gördüğümüz kazdağlarında altın madeni ruhsatı KANADA firmasına verilmesi sizleri incitmedi mi?
Çok haklısınız. BAYKAR grubun ürettiği ve Azerbaycan/Ermenistan savaşının seyrini değiştiren sihalar için "drone bunlar, bimde satılıyor" diyerek itirabarsızlaştırmaya çalışan, Kızıl Elma ilk uçuşunda "Amerikanın 16 milyon dolarlık bebeği" diye twit atan YERLİ VE MİLLİ!!!!! adamlarımız da var.
Bu ülkeye kabusu yaşatmış pkk sempatizanlarına hiç ses çıkartmayanlar da var hatta üstüne onları mahkemelerde savunacak kadar küçülenler de var.

Keşke lozan bitince görebilsek, keşke lozanın zararlarını da tartışabilecek seviyeye gelebilsek.