Ben stres yapınca midem bulanır, Uçağa ilk bineceğim zaman bileti aldım benim uçağımdan 1 hafta önce aldığım firma uçak kazası yaptı 1 kişi öldü falan ben firmayı değiştirdim

o an bileti iptal edip hiç uçak bileti de almayabilirdim ama pişmanlık duyardım çünkü sonuç olarak nedir ki ? insanlar yıllardır uçuyor bu bir rutin haline gelmiş yani anlamsız bir korku.
vesselam uçağa binme süreci oldu işte bavullar kapılar vs. uçağa bir gittim otobüs gibi bir şeydi neyse gittim direkt cam kenarına oturdum. bakın ilk kez biniyor ve korkudan midem bulanıyor sters seviyesi tavan
ama işte koridordan bilet almak yada hiç bilet almamak bir çözüm değil radikal olarak korkunun üstüne gitmek gerekiyor yoksa hep korkarsın. neyse süreç tamamladı uçak kaşkışa geçti hala stresin yüksek ama sonra çevreme bir baktım herkes
çok rahatdı sonra kafamı çevirdim manzaraya baktım İstanbul'dan akşam uçuşuydu İstanbul o kadar güzeldi geldi ki gözüme inanamadım dalmışım manzaranın güzelliğine sonra hiç stresim kalmadı uçak düzeldi bir içeçecek faln verdiler çay onu falan içitim sanki 500 kere uçağa binmişim gibi

sonra inişe geçtik biraz daha stres oldum zaten kalkış ve iniş en zoruymuş. ve indik şaşkındım çünkü gitmek istediğim yer 12 saat sürüyordu arbayla ve ben 1 saatte falan gitmiştim
Bunun gibi hipnoz teknikleri denenebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=Kuy6...index=5&t=425s
Nefes eğzersizi de faydalıdır.
müzik de rahatlatabilir.
Tek ve en önemli tavsiyem korkunuzla yüzleşin ve onu yenin yoksa ömrünüz boyunca uçak fobiniz olur bu da sizi mutsuz kılar.
İstediğin psikologa git tek çözüm harekete geçmekdir yüzleşmekdir onun harici çözümler suni.