DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baştan sona okudum hocam yazdığınızı. Forumda sizi takip ediyorum ve yazdıklarınıza da değer veriyorum. Benim düşüncem de işte bu saçmalığın tamamen kesilmesi... Büyük bir haksızlık, siz yaşamışsınız, görmüşsünüz zaten bizzat. Haksızlığın yanı sıra ekonomik durumu kötü olan bir ülkede zaten israf.

Şurada düşüncelerimi paylaştım, ben böyle olmasını o kadar çok isterdim ki:

Teşkilatlanma falan da yapılmamalı, yine israf, zaten kimin teşkilatı daha güçlü olacak sizce? Tabii ki en çok oy alana yanlamaya çalışacak çoğu kimse, bazıları gerçekten canı gönülden destek verecek, bazıları ise pragmatik olarak tamamen. İleride kendi kariyer basamakları için, yükselmek için... Teşkilatlanmaya harcanan paralar yine aynı şekilde bana saçmalık geliyor. Parti ilçe binaları, il binaları. Her şey kaldırılsın. özü sözü neyse onu görelim. Yalnızca parti yetkililerinden oluşsun partiler. Yok parti üyeliğiymiş falan, aman aman aman her şey kaldırılsın. Partinin adayları ve milletvekilleri televizyonlara çıksın, adil ortamlar oluşsun yeter. Bu seviyeye insanlık olarak 50 yıl sonra gelebileceğimize inanıyorum ben.
Teşekkür ediyorum değerli yorumuna, çok daha fazlası var gördüğüm ve yaşadığım aslında uzun uzun sıkmayayım, lise zamanından tanıdığım bir arkadaşımın o partiyle hiçbir ideolojik benzerliği olmamasına rağmen para veriyorlar diye sandıkta bulunduğunu gördüm, iş bir yerden sonra gönül işinden çıkıp maddiyata dönüyor maalesef. Hiç unutmam eski dönemlerde bir seçim zamanı bilişim başkanı 650 bin nüfuslu ilçemizin parti bilişim bütçesini söylemişti, o zamanın parası ile orta halli bir laptop alınabiliyordu. O toplantıda oyu daha yüksek bir partinin aynı ilçe için bilişim bütçesi ile 6 katlı her katta 2 adet 100 m2 daire olan 3 bina sıfırdan yapılabiliyordu, kentsel dönüşüm hesaplaması yaparken onun üzerine gelmişti o şekilde hesap yaptığım için aklımda kalmış.

Avrupa'da sabah kahvaltısını kamunun parası ile yapan başbakan bile olsa affedilmez, partilere öyle astronomik ödemeler yapılmaz çünkü x kişisinin y görüşünde bir siyasi partiye hakkı geçmesin, parası karışmasın isterler. Aynı olay inanç mevzusunda da var, kiliseye isteyen bağışını yapar, başka inanışta olan kişiler para vermek istemeyebilir diye kamu kaynaklarından inanç alanına para akmaz mesela. Biz ülke olarak bu kadar hassas olamıyoruz ne yazık ki, sadece en azından şimdilik Afganistan kadar kötü değiliz diye halimize şükür edebiliyoruz hepsi bu, ölümü görüp sıtmaya razı olmak gibi bir şey bu.